Een bloemetje voor Hilde die fietsster hielp na kwalijke valpartij

Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“De hartelijkheid in de Westhoek is me heel fel bijgebleven”, mailt Katrien Belaen naar onze redactie. Na een kwalijke valpartij met de fiets werd ze geholpen door een ‘ultra vriendelijke’ dame. We gingen samen op zoek en vonden de weldoenster.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het was aan de spooroverweg in de Poperingseweg in Vlamertinge dat Katrien deze zomer met haar koersfiets kwam te vallen. “Vijf ultra vriendelijke mensen zijn toen gestopt om me te helpen”, herinnert de sportieveling zich. “Eén mevrouw is zelfs een bestelwagen gaan halen en heeft me toen gevoerd tot aan het eindpunt van onze fietstocht, In De Vrede in Westvleteren. Ze wilde haar naam niet zeggen, maar ik wil ze toch nog eens bedanken. Hopelijk kan dat door haar via KW in de bloemetjes te zetten.” Samen met Katrien zochten we op sociale media naar de weldoenster.

Zij vond het zo lief dat ik haar hielp. Ik vind dat normaal

Met succes want enkele weken later bellen we aan bij Hilde De Houwer (46) in Elverdinge. “Dat is typisch iets voor jou”, zei mijn man toen ik thuis kwam die avond”, vertelt Hilde. “Als ik voor iets ga, dan is dat voor de volle 100%. Ik smijt mij volledig. Ik kon die wielrenster dan ook niet zomaar aan haar lot overlaten. Ze wilde verder fietsen want ze keek al lang uit naar deze tocht. Maar ze verloor af en toe het bewustzijn en dat baarde me zorgen. Daarom heb ik aangedrongen om haar met de auto te voeren.”

We vertellen Hilde dat er inderdaad meer aan de hand was met Katrien dan enkel wat schaafwonden. Katrien liep ook een hersenschudding op. Maar vandaag is alles oké met haar. Ze is zelfs alweer gaan fietsen. Hilde glundert als we haar dit nieuws vertellen. “Ze vond het heel lief dat ik al die moeite deed maar ik vind dat normaal.” Hilde is niet aan haar proefstuk toe: “Ik heb enkele jaren geleden nog mensen naar huis gevoerd. Tot in Diksmuide. Als ik maar mensen kan helpen. Ook tijdens corona stak ik briefjes in de bussen van de buren in de straat met de vraag of we konden helpen bij de boodschappen of zo.” Een vrouw uit de duizend dus.

Ken jij een vrijwilliger, een goeie buur of een duivel-doet-al die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.