Een bloemetje voor Fabienne (38) die ondanks alles altijd paraat staat voor anderen

Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Ondanks alles wat Fabienne heeft doorstaan, staat ze voor ons altijd paraat om ons te helpen”, staat te lezen in de mail van mama Rozane aan KW. Dat verdient toch een bloemetje? Wij trokken naar Gits met een ferme bos ruikers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“We hebben enkele moeilijke jaren achter de rug. Ik heb in een korte periode afscheid moeten nemen van mensen die me nauw aan het hart lagen. Daarnaast heb ik serieus mijn deel aan ziekenhuizen gehad”, vertrouwt Fabienne Verledens (38) uit Gits ons toe tijdens onze babbel. “Wellicht dat mijn mama daarom een mailtje stuurde naar jullie”.

Fabienne sukkelde wat met haar gezondheid. Duizeligheid en hartkloppingen zorgden voor een reeks onderzoeken. “Het waren allemaal kleine dingen hoor maar het zoeken naar oorzaken met hartonderzoeken en scans is geen pretje. Maar kom, er zijn ergere dingen.”

Ik heb mijn deel aan ziekenhuis- bezoeken gehad

Dat de mama van twee dochters haar eigen gezondheidsproblemen relativeert, heeft alles te maken met haar tienjarig dochtertje Emmy. “Op vijfjarige leeftijd liep ze bij een val een trauma op aan haar neus”, gaat Fabienne verder. “Wat eerst op een puistje leek, bleek een tumor in het gezicht te zijn. We waren er heel snel bij en de dokters hebben de tumor kunnen verwijderen. Maar toch is er nog die jaarlijkse controle en dat zorgt toch telkens voor wat stress.”

Maar ook het litteken op het neusje van Emmy zorgt voor de nodige zorgen. “Het is als een moedervlekje in de vorm van een hartje. Emmy kwam op een dag wenend thuis omdat enkele kinderen haar vergeleken met een heks. Dan breekt je moederhart”.

Maar Fabienne is een sterke vrouw en staat positief in het leven. ‘You go girl’ staat te lezen op het petje van haar dochter. Dat geldt zowel voor dochterlief als voor de mama.

Ken jij een vrijwilliger, een goeie buur of een duivel-doet-al uit je vereniging die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten