Een bloemetje voor Dominique (68) die mensen samenbrengt

Dominique is er als de kippen bij als er iets te organiseren valt in Rollegem. © mlt
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Het gebeurt niet veel dat je op je 68ste nog zo’n mooie bloemen krijgt”, lacht Dominique als we haar de bos ruikers schenken. “Ik ben benieuwd waaraan ik dit verdiend heb”.

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.

“We zijn de mening toegedaan dat Dominique Vandecasteele een bloemetje verdient”, starten Luien en Monique Kints hun mail aan KW. “Drie jaar terug richtte ze hier een wekelijks marktje op dat tot op heden door alle inwoners van ons dorp Rollegem met open armen werd ontvangen en druk bezocht wordt. Het was ook Dominique die het initiatief nam om voor de Warmste Week hier samen met heel Rollegem de grootste warme boom neer te zetten. En dit jaar stond ze in om op alle mogelijke plaatsen van het dorp zonnebloemen te planten. We zijn trots op haar.”

Ik breng graag mensen in contact met elkaar

“Ach ja, het marktje”, lacht Dominique. “Ach weet je, ik ben hier in 1973 geland en ik heb direct gezegd dat ik hier nooit meer zou weggaan. Ik ben eigenlijk een beetje verslaafd aan deze parochie. Als coiffeuse raakte ik nogal snel ingeburgerd. Het idee van dat marktje is er gekomen nadat de laatste groentewinkel hier in het dorp de deuren sloot. Heel wat van mijn oudere klanten voelden zich aan hun lot overgelaten. Dus ben ik op zoek gegaan naar een ‘groenselkarre’ die hier op woensdag wilde staan. Voor velen is dat een uitstap, ze doen nog eens de moeite om zich op te kleden en onder de mensen te komen. Intussen staan er hier al acht tot tien marktkramers. Ik vind dat wroet gjistig.”

Maar het blijft niet bij het marktje. Dominique is op haar best als ze mensen kan samenbrengen. De straatkermis, met tientallen enthousiastelingen breien aan een immense kerstboom, zonnebloemen in het dorp plaatsen, een hondenzegening… “Ik doe graag dingen waardoor mensen met elkaar in contact komen en plezier beleven.”

Smile at life and life will smile back at you, lezen we op de trui van Dominique. Laat er geen twijfel over bestaan, deze dame leeft naar deze woorden. (mlt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.