Een bloemetje voor de goedlachse Delphine (35) die altijd content is… ondanks corona

Delphine moest drie maanden revalideren nadat covid-19 haar te pakken kreeg. © foto mlt
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Een bloemetje voor onze dochter Delphine zou zeker van pas komen”, schrijven Marc en Ludwina in een mail naar KW. “Ze is een moeder uit de duizend, zorgzaam voor haar man en kinderen en altijd welgezind. Helaas sloeg covid-19 genadeloos toe.”

“Delphine werd opgenomen op intensieve zorgen”, gaat de mail verder. “Intussen is ze weer thuis in herstel. Ook op het werk is ze graag gezien. Het personeel van Okay, waar ze regiomanager is, wil haar snel terugzien en wenst haar dan ook een voorspoedige genezing. En ondanks alles verliest Delphine de moed niet!”

Ik kan het niet hebben als iemand ongelukkig is

Enkele maanden na deze mail zijn de coronaperikelen bij het jonge gezin in Merkem voorbij en gaan we langs met een ruiker bloemen bij de goedlachse Delphine Vandelanotte (35). De vrouw is intussen volop genezen en zelfs alweer aan het werk. “Ik heb het niet van vreemden”, lacht ze. “Mijn moeder is ook een doorzetter: niet klagen en altijd content.”

Zoals vader Marc het aangaf in zijn mail had het coronavirus Delphine nochtans goed te pakken. Na enkele dagen op intensieve zorgen dacht ze er gauw weer te kunnen invliegen als regiomanager van maar liefst 13 Okay-winkels in de regio Roeselare-Kortrijk. Maar er stonden haar drie maanden revalidatie te wachten.

Thuis zitten niksen

“Covid-19 is echt een aanslag op je lichaam”, getuigt de moeder van de twee jonge pagadders Noor (9) en Gust (6). “Het heeft bijvoorbeeld drie weken geduurd voor ik de trap naar boven kon nemen om de kindjes slaapwel te wensen. Ik kon er moeilijk mee om. Thuis zitten niksen, is echt niets voor mij. Ik ben heel plichtbewust en wil altijd goed doen voor iedereen. Ik kan het niet hebben als iemand ongelukkig is, dan doe ik er alles aan om te helpen. Als je dan zelf niets kan doen, knaagt dat wel.” En dat verdient een bloemetje. Toch?

Ken jij iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.