Een bloemetje voor Carine: “We luisteren en helpen elkaar altijd”

Evelyne verraste haar mama Carine met een bos bloemen. (foto OV)
Olaf Verhaeghe

Een innige moeder-dochterband, gebouwd op alle levenslessen die mama Carine Saenen doorworstelde. “Ze heeft moeten knokken om te staan waar ze nu staat, maar nooit heeft ze ingeboet aan liefde en warmte. Dáárom verdient mijn mama een bloemetje”, zegt Evelyne Dehaene.

“Och gij deugniet”, glimlacht Carine Saenen (60) uit Oostnieuwkerke naar haar enige dochter wanneer ze doorheeft dat zij het was die haar dinsdagochtend verraste met een boeketje. Zichtbaar geëmotioneerd door het gebaar van haar Evelyne neemt ze de bos herfstbloemen in ontvangst. “En dat je dat hebt kunnen verzwijgen. Heel schoon, heel lief.”

De Rumbeekse Evelyne Dehaene (37) wilde haar mama in de bloemetjes zetten. Niet zomaar, maar omdat ze niemand anders voor de geest kan halen die het meer verdient. “Het leven was voor mama niet altijd even gemakkelijk, ze heeft al veel meegemaakt en moeten knokken om te staan waar ze nu staat”, vertelt Evelyne. “Maar ondanks alles is ze zo’n positieve, warme vrouw die altijd klaarstaat voor een ander. Ze heeft nooit ingeboet aan liefde en warmte. Ik bewonder haar daar enorm voor.”

“Ze hoeft niet te zeggen dat ze ons graag ziet. Je voelt het gewoon”

Dat haar moeder iemand is met het hart op de juiste plaats, ongelooflijk sterk en vooral heel liefdevol, voegt Evelyne er aan toe. “Ze hoeft het niet te zeggen dat ze mij, mijn man en de kleinkinderen Tibe (14), Luca (10) en Arne (5) graag ziet. Je voelt dat aan alles.”

“Zo schoon gezegd allemaal, ik krijg het er warm van”, zegt Carine, terwijl ze een traantje wegpinkt. “Evelyne is ook voor mij heel belangrijk, we hebben echt een goede band. Nu, met corona, komen we jammer genoeg niet heel vaak bij elkaar over de vloer, maar we bellen of chatten zeker elke dag.”

“Ik heb veel meegemaakt, maar ik ben nu wel gelukkig. Als je een dipje hebt, moet je erover kunnen praten. En dat kunnen we met elkaar. We luisteren, voelen elkaar aan en we proberen elkaar te helpen”, glimlacht Carine.

Elke week verrassen we iemand in West-Vlaanderen met een bos bloemen. Ken jij iemand die wel eens een bloemetje verdient? Laat het weten via warm@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.