Een bloemetje voor Brigitta (63) die graag trakteert met een warm gevoel

Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Brigitta Vandewaetere is een bezige bij met een groot hart”, schrijft Joke Hillewaert in een mail aan KW. “Het enigste dat ze wil, is anderen een warm gevoel bezorgen. Een knappe madam.” Dus trokken we met een bos ruikers naar Sint-Kruis.

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.

“Vrijwilligerswerk? Goh, waar gaan we beginnen?”, lacht Brigitta (63) als we de mail van Joke voorlezen. “Het is een soort oergevoel om mensen te helpen en een handje toe te steken. Ik heb altijd een warme thuis gehad en dat gevoel wil je aan de mensen meegeven.”

Brigitta werkte jarenlang in de confectie en schoolde zich op haar 45ste om waardoor ze aan de slag kon als logistiek assistente op de dienst urologie van AZ Sint-Jan Brugge. Brigitta is intussen op pensioen maar je vindt haar nog altijd terug in het ziekenhuis waar ze met drie vriendinnen en ex-collega’s in het naaiatelier vrijwillig aan de slag is. “Hier bloei ik volledig open.”

Iemand gelukkig maken, is het mooiste geschenk

Daarnaast is Brigitta ook actief in toneelgezelschappen en is ze in haar wijk gekend als de madam van de oliebollen. “Op de kerstmarkt van het wijkcomité Bluuvn Goan Sint-Jozef bak ik oliebollen”, vertelt ze. “Maar pannenkoeken zijn mijn specialiteit. Daarvoor mogen ze altijd aankloppen bij mij. Als ik tijd heb natuurlijk. Maar ik maak daar graag tijd voor.”

“Mensen komen altijd op de eerste plaats voor mij. Ik heb dat al van kinds af aan. Ik kan geen onrecht verdragen. Op de speelplaats nam ik het ook altijd op voor de zwakste. Ik ben nogal rad van tong. Iedereen met respect behandelen, dat is het hoogste goed. Het kost je geen geld en je krijgt zoveel terug.”Zeven jaar geleden moest Brigitta afscheid nemen van haar man Pierre. “Hij was mijn alles. We deden alles samen: toneel, handwerk… Het doet nog altijd pijn en ik mis hem enorm, maar ik weiger pessimistisch te zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.