Het had wat voeten in de aarde, maar dat maakte de verrassing voor Annette er niet minder op. In een complot waar naast dochter Sofie Dupont (44) ook kleinkinderen Salina (21) en Milan (15) Lenaers en June (9) en Boas (7) Dupont bij betrokken waren, werd oma Annette Vandevyvere (67) naar het kleine maar fijne boerderijtje van de hoogzwangere Salina midden in de Vleterse velden gelokt.

"Oma is er altijd voor ons", verduidelijkt Sofie haar initiatief. "Ik vond het hoog tijd om haar eens te bedanken voor al haar inspanningen. Al sinds de kleinkinderen er waren, zorgt ze mee voor hen. June en Boas, de twee kinderen van mijn broer Geoffrey (39), wonen om de twee weken mee bij haar. Mijn zoon Milan slaapt daar van zondag tot en met vrijdag, in functie van de betere busverbinding naar school. Salina heeft er ook tot haar 18 jaar gewoond. En alsof dat niet genoeg is, ontfermt ze zich dag en nacht thuis over pé."

"Waar al die energie vandaan komt? Dat zit gewoon in me" - Annette Vandevyvere

Pé, dat is Maurits Vandevyvere, de 91-jarige vader van Annette die zo'n 15 jaar geleden bij zijn dochter ging inwonen. "Acht jaar geleden werd hij getroffen door een dubbele hartstilstand waardoor we hem bijna kwijt waren", pikt Annette in. "Ik heb nooit getwijfeld om mijn pa in huis te nemen. Geen seconde. En voor mijn kleinkinderen zou ik door het vuur gaan, dat meen ik. Ik doe dat gewoon graag, ik heb nood aan mensen om me heen. Leven in de brouwerij. (lacht) Het is wel grappig: eigenlijk ben ik zowel kinderopvang als woonzorgcentrum. En dat allemaal in mijn eigen huis." Eén avond in de week houdt ze vrij, voor zichzelf. Dan gaat Annette linedancen in Staden. "Dat is mijn hobby, mijn pleziertje. Waar ik alle energie haal? Geen idee. Dat zit gewoon in me."

Het had wat voeten in de aarde, maar dat maakte de verrassing voor Annette er niet minder op. In een complot waar naast dochter Sofie Dupont (44) ook kleinkinderen Salina (21) en Milan (15) Lenaers en June (9) en Boas (7) Dupont bij betrokken waren, werd oma Annette Vandevyvere (67) naar het kleine maar fijne boerderijtje van de hoogzwangere Salina midden in de Vleterse velden gelokt. "Oma is er altijd voor ons", verduidelijkt Sofie haar initiatief. "Ik vond het hoog tijd om haar eens te bedanken voor al haar inspanningen. Al sinds de kleinkinderen er waren, zorgt ze mee voor hen. June en Boas, de twee kinderen van mijn broer Geoffrey (39), wonen om de twee weken mee bij haar. Mijn zoon Milan slaapt daar van zondag tot en met vrijdag, in functie van de betere busverbinding naar school. Salina heeft er ook tot haar 18 jaar gewoond. En alsof dat niet genoeg is, ontfermt ze zich dag en nacht thuis over pé." Pé, dat is Maurits Vandevyvere, de 91-jarige vader van Annette die zo'n 15 jaar geleden bij zijn dochter ging inwonen. "Acht jaar geleden werd hij getroffen door een dubbele hartstilstand waardoor we hem bijna kwijt waren", pikt Annette in. "Ik heb nooit getwijfeld om mijn pa in huis te nemen. Geen seconde. En voor mijn kleinkinderen zou ik door het vuur gaan, dat meen ik. Ik doe dat gewoon graag, ik heb nood aan mensen om me heen. Leven in de brouwerij. (lacht) Het is wel grappig: eigenlijk ben ik zowel kinderopvang als woonzorgcentrum. En dat allemaal in mijn eigen huis." Eén avond in de week houdt ze vrij, voor zichzelf. Dan gaat Annette linedancen in Staden. "Dat is mijn hobby, mijn pleziertje. Waar ik alle energie haal? Geen idee. Dat zit gewoon in me."