Een bloemetje voor Anja (51) die haar dochter hielp bevallen

Anja Deroo uit Poperinge: een mama uit de duizend.© mlt
Anja Deroo uit Poperinge: een mama uit de duizend.© mlt
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Mijn mama verdient een bloemetje want zonder haar steun was ik niet door mijn bevalling geraakt”, stuurde Djozy Ryckeghem uit Geluveld ons in een berichtje. En zo belden we op een zonnige dag aan bij Anja Deroo (51) in Poperinge.

Anja is een bezige bij. Zo is ze actief in het plaatselijke carnavalsgebeuren bij de Orde van de Hommelknop. “Ik ben zelf Prinses van de Derde Leeftijd. Carnaval zit wat in ons bloed. Mijn man Johan is Keizer in Poperinge, mijn zoon Djeffrey Prins van West-Vlaanderen. In 2023 gaat onze Djorry zich ook kandidaat stellen”, glundert de moeder van zes en oma van tien kleinkinderen. “De elfde is op komst. In september!”

Het is Djozy die zwanger is van nummer elf. De 28-jarige dochter herinnert zich nog levendig de bevalling van haar zoontje Ilano, intussen al zes jaar geleden. “Het heeft twaalf uur geduurd. Even voor 2 uur ‘s nachts ben ik naar de materniteit getrokken en pas in de vroege namiddag ben ik bevallen. Ik heb serieus afgezien, maar met mijn mama aan mijn zijde is het me toch gelukt.”

Mijn gsm staat nooit af voor mijn zes kinderen

“Ze heeft mijn arm blauw geknepen”, lacht Anja. “Maar eens je dat baby’tje ziet, vergeet je meteen die pijn”, knipoogt dochterlief. De hele nacht bleef Anja en haar partner bij het kraambed waken. “Dat is ons mama”, getuigt Djozy. “Altijd paraat voor ons allemaal, dag en nacht.”

“Mijn gsm staat nooit af”, haakt de geboren en getogen Poperingse vrouw in die in normale tijden werkt als keukenhulp in de plaatselijke bistro Belfort 2.0. “De kinderen en kleinkinderen mogen me altijd bellen als er iets is. We helpen waar we kunnen.” En dat verdient uiteraard een bloemetje. Zie het boeket ruikers voor Anja dan ook als een symbolisch boeket voor alle mama’s: een dikke merci en geniet van jullie dag zondag! (mlt)

Wie verdient volgens jou een bloemetje? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten