Eén besmetting en twaalf leerlingen in quarantaine in College Ieper

De schoolpoort van het Ieperse College. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Nadat eerder een leerkracht van Immaculata positief testte op het coronavirus, worden de Sint-Maartensscholen Ieper opnieuw geconfronteerd met corona. In het College testte één leerling uit het vierde jaar positief. Twaalf leerlingen die nauw contact hadden met de besmette leerling zijn in quarantaine. Ze zijn intussen allemaal getest en alle tests waren negatief. “We houden stand”, zegt directeur Frank Hosten van College Ieper.

Dinsdag werd een klein deel van de leerlingen van het College preventief in quarantaine geplaatst. “Er is een deel leerlingen naar huis die in nauw contact zijn geweest met één leerling van bij ons die positief is getest”, zegt directeur Frank Hosten van College Ieper. “Dat is geen volledige klas voor alle duidelijkheid. Wij maken het onderscheid tussen hoog en laag risico. Op basis van die inschatting kunnen leerlingen ofwel blijven, als het laag risico is. Als het hoog risico is dan moeten ze naar de huisarts en worden ze getest. Dat is gisteren gebeurd met de leerlingen die contact hebben gehad met de besmette leerling. Al die leerlingen hebben negatief getest. Die blijven in quarantaine tot ze een tweede test kunnen ondergaan.”

Lees verder onder de foto.

Directeur Frank Hosten van College Ieper. (Foto TOGH)
Directeur Frank Hosten van College Ieper. (Foto TOGH)

De besmette leerling zit in het vierde jaar. “In totaal zitten er twaalf leerlingen in quarantaine, maar die zitten niet allemaal in het vierde jaar. Dat zijn dus twaalf van de 748 leerlingen. We nemen geen extra maatregelen bovenop de huidige veiligheidsmaatregelen. We blijven wel sensibiliseren. Wij zijn als school niet de verspreider. De leerling die positief getest heeft, kreeg de besmetting binnen het kerngezin. Er is nog geen enkele leerling die in het college een besmetting opgedaan heeft. Onze maatregelen werken.”

Niet sluiten

“Ik hoor bijvoorbeeld dat bepaalde lagere scholen in de Westhoek deels moeten sluiten, maar dat is een andere situatie dan bij ons. Dat is helemaal geen steen naar de collega’s, integendeel. Het is gewoon anders werken. Wij hebben een bovenbouw. Met die leerlingen kun je anders omgaan dan met kinderen in het lager of het kleuteronderwijs”, besluit Frank Hosten. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier