Een aangepast parcours en 25 dj’s voor Beatrun in Waregem

Op zaterdag 8 december gaat opnieuw de jaarlijkse Stas Beatrun door in het centrum van Waregem. Het wordt opnieuw een drukke en sfeervolle loopwedstrijd met maar liefst 17 dj’s langs de straten, maar ook met een licht gewijzigd parcours. “De 5 en de 10 kilometer zijn helemaal uitverkocht, maar voor de Kidsrun op vrijdagavond zijn er wel nog plaatsen”, vertelt Xavier Lefevere.

Xavier Lefevere, Xatho Duthoy en Olivier Decock zetten mee hun schouders onder Beatrun. © PNW

Het is ondertussen een goede gewoonte dat het centrum van Waregem begin december overspoelt wordt door een massa sportievelingen. Ook de ondertussen 4de editie van de populaire Stas Beatrun kan dit jaar rekenen op maar liefst 4.800 lopers. “Het concept blijft in grote lijnen hetzelfde: twee loopwedstrijden doorheen de verlichte centrumstraten van Waregem en waarbij er om bijna elke hoek een dj staat die voor de beats zorgt”, zegt Xavier Lefevere van Club d’Amitié, die hun schouders onder de stadsloop zetten.

Mooie plekken

“Wel is het parcours dit jaar lichtjes aangepast. Zo wilden we dit jaar eens enkele andere straten aandoen, want de run gaat dit jaar voor het eerst door de Stormestraat. Ook de Zuidboulevard wordt nu eens helemaal afgelopen, waar we vorig jaar slechts een stukje aan bod lieten komen”, gaat Xavier verder. “Mooie plekken zoals Park Baron Casier en het Regenboogstadion blijven een vaste waarde in het parcours.” Het uitgestippelde parcours bedraagt in totaal vijf kilometer, deelnemers aan de tien kilometer passeren dus overal twee keer. Het centrum is opnieuw afgesloten voor het verkeer.

“Vanaf 20 uur, bij de start van de 10 kilometer, begint ook de afterparty. Daarvoor hebben we weer mooie namen gestrikt: The Soul Brothers, Dj Liévin, Dj Polfliet, Alpha Party, DJ Djotty, Michiel Cnudde en Dj Turbo om er maar enkele te noemen”, aldus Xavier. Naast deze grote namen op het hoofdpodium staan er zoals gezegd ook 17 dj’s langs het parcours. Onder wie Cato Duthoy (dj Dutwa) en Olivier Decock (EMPLOYERZ), zij wonnen afgelopen zomer een dj-contest die georganiseerd werd door CD&V-schepen Kristof Chanterie en toekomstig gemeenteraadslid Elise Deprez. Een set op Beatrun was één van de hoofdprijzen.

Groepsdruk

“Ik heb meegedaan aan die wedstrijd op vraag van Djotty. Hij stuurde me de uitnodiging door terwijl ik op Italiëreis was en mijn vriendinnen vonden het onmiddellijk een goed idee”, vertelt Cato (18), die in haar eerste jaar Ergotherapie aan de Arteveldehogeschool zit. “Je kan dus wel zeggen dat het onder groepsdruk was.” Hoewel Cato al zes jaar bezig is met muziek draaien, had ze toch heel wat stress voor die wedstrijd. “Een beetje faalangst, ja. Ik had ook nooit gedacht dat ik de contest ging winnen, ik deed mee omdat ik niet echt iets te verliezen had.”

De hoofdprijs van de contest was een dj-set op dancefestival Hype-O-Dream in juli volgend jaar, maar nu krijgt Cato ook nog een extra uitdaging. “Tijdens de Beatrun sta ik naast het kasteel in Park Baron Casier om plaatjes te draaien. Ik zie het wel echt zitten, twee weken geleden mocht ik nog draaien op het Bal van College en dat was ook al een heel fijne ervaring.” Collega Olivier Decock, die tweede werd op de contest, mag dan weer postvatten in de Stormestraat om de lopers op te warmen met zijn beats. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.