Eddy uit Thuis noemt Bruggelingen ‘cultuurbarbaren’

Daan Hugaert, bekend als 'den Eddy' in Thuis. © © VRT - 2019
Redactie KW

Acteur Daan Hugaert – beter bekend als Eddy uit Thuis – heeft de Bruggelingen ‘cultuurbarbaren’ genoemd op sociale media. Hij deed dat nadat de opkomst voor zijn theatervoorstelling nogal tegenviel. En dat kan de schepen van Cultuur maar matig appreciëren.

Als Eddy in Vlaanderens populairste soap Thuis kan Daan Hugaert al eens scherp uit de hoek komen. Maar dat kan hij in eigen naam ook. Dat bewees hij na zijn theatervoorstelling ‘Een paar is twee’ van enkele dagen geleden. Die ging door in het cultuurcentrum De Dijk in Brugge. De opkomst viel echter tegen en daar kon de acteur niet bepaald mee lachen. Hij haalde in een post op sociale media dan ook uit naar de Bruggelingen. Hij plaatste zijn kritiek in een Brugse Facebookgroep.

Niet in beweging te krijgen

De post in kwestie luidt als volgt: “Zie je van Brugge, zet je vanachtre. Voorstellingen gespeeld voor volle zalen in Antwerpen, Wetteren, Wemmel, Geraardsbergen, Boechout, Eeklo, Brecht, Wevelgem, en straks nog in Gent, Kortemark, Roosdaal en Ronse. Maar Bruggelingen geven je op FB (Facebook, red.) een like, maar komen niet naar de voorstelling. Niet in beweging te krijgen. #cultuurbarbaren?”

De bewuste post.
De bewuste post.© Facebook

De acteur noemt de Bruggelingen dus cultuurbarbaren omdat ze niet naar zijn voorstelling kwamen kijken. Die speelde op 4 en 5 maart in een Brugs cultuurcentrum. Maar dus niet voor een volle zaal, zoals dat volgens Hugaert elders wel het geval is. Gevraagd naar een reactie hield hij het kort. “Alles staat in die post. Die spreekt voor zich. Ik ga daar verder niets aan toevoegen”, klinkt het.

Niet goed genoeg?

De woorden van ‘den Eddy’ bereikten ondertussen ook schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). En die betreurt de uithaal. “Bruggelingen cultuurbarbaren? Ik heb het afgelopen anderhalf jaar net het tegenovergestelde ervaren. Bruggelingen houden van cultuur, welke vorm dan ook. Je mag de reden dus niet bij de Bruggelingen leggen”, zegt hij. “Als de opkomst pover was, moet die man dat vooral bij zichzelf zoeken. Misschien was de voorstelling niet goed of werd er te weinig reclame voor gemaakt?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier