https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eddy Sypré plant reünie jobstudenten familie Hostens

Eddy Sypré zoekt jobstudenten uit de jaren 60 en 70. (foto Regi)
Redactie KW

De titel ‘Ik zoek jobstudenten’ trok vorige week onze aandacht, temeer omdat het uitging van Eddy Sypré, een gepensioneerde medewerker van PC Sint-Amandus. En vooral omdat de vakantie achter de rug is. Eddy Sypré verwierf bekendheid als voorzitter van voetbalploeg Cercle Oedelem.

“Ik zoek eigenlijk meisjes en jongens, die jobstudent waren tijdens de jaren zestig en zeventig”, lacht Eddy. “In die periode was ik ook jobstudent in Blankenberge bij de familie Hostens, die drie hotels in de kuststad runden: Lion de Flandre, Lucullus en Aquarium. Het waren in die tijd druk bezochte hotels, waarvan alleen hotel Lucullus nog bestaat, en dan nog alleen kamer met ontbijt aanbiedt.”

Met de trein

Eddy was toen een jaar of twaalf. Het was vooral Maria Defruyt die zich ontfermde over de jobstudenten afkomstig uit Oedelem, Beernem, Sint-Joris en Assebroek. Ze kwam de ouders vragen of hun zoon of dochter geen zin had om het seizoen te doen.

“In de Lucullus was Georgette Vanlerberghe vast in dienst”, herinnert Eddy Sypré zich nog levendig. “Ze reed elke dag met de fiets van Oedelem naar het station in Brugge om de trein naar Blankenberge te nemen. Het eerste jaar reed ik met haar mee om de trein van 8.12 uur te halen. Mijn eerste jaar stond ik aan de schotelbak om de afwas te doen. Velen van onze streek vond je toen terug in de kustgemeente, onder wie de zussen Martine en Carine Vanderschaege, Sonja en Erik Van Poucke en van Sint-Joris vooral Norbert, Robert en Lucrèse Mortier.”

J. Vincent Edwards

“We willen gewoon nog eens samen komen”, gaat Eddy verder. “Dertig jaar geleden heb ik het ook eens gedaan en toen werd het een groot succes. In de Lucullus kwamen hoofdzakelijk Engelse groepen waarvan de leerlingen zo vlug mogelijk naar het strand wilden. De leraars bleven meestal zitten. Ik was toen kelner geworden en kon mijn Engels wat bijschaven. Ik had een herexamen voor Engels. Een van die leraressen had dat vernomen en zei we gaan allemaal lezen voor Eddy, zodat hij slaagt, wat ik ook deed tot tevredenheid van de leraars.”

Eddy heeft er vijf jaar met veel plezier gewerkt. “De bekendste persoon die we daar mochten ontvangen was J. Vincent Edwards, een popzanger, die bekendheid verwierf met zijn liedje Thanks. Hij kwam optreden in de casino. Dat zijn van die zaken die in je geheugen gegrift blijven”, besluit Eddy Sypré. (Regi)

Info: sypre_eddy@hotmail.com – 0486 11 52 61

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.