Moederdag is elk jaar opnieuw hét topweekend voor bloemisten. De coronamaatregelen gooien echter roet in het eten. Even was er onduidelijkheid of een afhaalservice wel of niet kon, maar die plannen werden al snel van de tafel geveegd. Het Economisch Huis Oostende wil de Oostendse bloemisten met de samenwerking ondersteunen om de boeketten thuis geleverd te krijgen, want dat kan dan weer wel. "De thuisleveringen lijken voor de Oostendse bloemisten een onhaalbare klus. De vraag is erg groot en de bloemisten hingen aan de alarmbel. We willen uiteraard onze bloemisten niet in de kou laten staan en daarom hebben we een oplossing bedacht", luidt het bij schepen voor Ondernemen en voorzitter van Economisch Huis Oostende, Charlotte Verkeyn (N-VA).

"De samenwerking met de stad, Perspectief en de bloemisten houdt in dat wijkwerkers ingezet kunnen worden om alle boeketten voor Moederdag tijdig op hun bestemming te krijgen. De stad maakt hiervoor enkele dienstwagens vrij en biedt die aan ter ondersteuning. Perspectief zorgt voor chauffeurs."

Personeelstekort opvangen

De stad riep eerder al op om zoveel mogelijk lokaal te kopen. "We kunnen wel oproepen om lokaal te kopen, maar de winkels moeten die vraag ook aankunnen. De bloemensector bracht ons op de hoogte van het grote aantal leveringen en dreigen daardoor met een personeelstekort te komen. Daarom willen we hen graag helpen. De Oostendse bloemisten kunnen op de wijkwerkers beroep doen voor hun thuisleveringen, zowel op vrijdag, zaterdag als zondag. De kost voor deze extra werkkrachten zal volledig gedekt worden door het Economisch Huis, dat hier een faciliterende rol vervult", aldus Verkeyn.

Moederdag is elk jaar opnieuw hét topweekend voor bloemisten. De coronamaatregelen gooien echter roet in het eten. Even was er onduidelijkheid of een afhaalservice wel of niet kon, maar die plannen werden al snel van de tafel geveegd. Het Economisch Huis Oostende wil de Oostendse bloemisten met de samenwerking ondersteunen om de boeketten thuis geleverd te krijgen, want dat kan dan weer wel. "De thuisleveringen lijken voor de Oostendse bloemisten een onhaalbare klus. De vraag is erg groot en de bloemisten hingen aan de alarmbel. We willen uiteraard onze bloemisten niet in de kou laten staan en daarom hebben we een oplossing bedacht", luidt het bij schepen voor Ondernemen en voorzitter van Economisch Huis Oostende, Charlotte Verkeyn (N-VA). "De samenwerking met de stad, Perspectief en de bloemisten houdt in dat wijkwerkers ingezet kunnen worden om alle boeketten voor Moederdag tijdig op hun bestemming te krijgen. De stad maakt hiervoor enkele dienstwagens vrij en biedt die aan ter ondersteuning. Perspectief zorgt voor chauffeurs."De stad riep eerder al op om zoveel mogelijk lokaal te kopen. "We kunnen wel oproepen om lokaal te kopen, maar de winkels moeten die vraag ook aankunnen. De bloemensector bracht ons op de hoogte van het grote aantal leveringen en dreigen daardoor met een personeelstekort te komen. Daarom willen we hen graag helpen. De Oostendse bloemisten kunnen op de wijkwerkers beroep doen voor hun thuisleveringen, zowel op vrijdag, zaterdag als zondag. De kost voor deze extra werkkrachten zal volledig gedekt worden door het Economisch Huis, dat hier een faciliterende rol vervult", aldus Verkeyn.