Ann Staelens waakt aan de zijde van haar echtgenoot in het AZ Sint-Jan, waar Dirk De fauw werd geopereerd. "Hij was op geen enkel moment in levensgevaar", benadrukt ze. "We mogen de zaken niet erger maken dan ze al zijn."

Volgens haar maakte de dader een 'keelbeweging' met zijn mes. "Zoals je kippen de kop afsnijdt", zegt ze. "Aanvankelijk wisten de dokters niet hoe diep het mes in de keel gegaan was en hoeveel schade het aangericht had. Dirk kon zijn stem verloren zijn of zelfs verlamd raken. Gelukkig is dat niet gebeurd."

Wel hield de burgemeester 24 hechtingen in zijn hals over aan de moordpoging.

Ann Staelens waakt aan de zijde van haar echtgenoot in het AZ Sint-Jan, waar Dirk De fauw werd geopereerd. "Hij was op geen enkel moment in levensgevaar", benadrukt ze. "We mogen de zaken niet erger maken dan ze al zijn."Volgens haar maakte de dader een 'keelbeweging' met zijn mes. "Zoals je kippen de kop afsnijdt", zegt ze. "Aanvankelijk wisten de dokters niet hoe diep het mes in de keel gegaan was en hoeveel schade het aangericht had. Dirk kon zijn stem verloren zijn of zelfs verlamd raken. Gelukkig is dat niet gebeurd."Wel hield de burgemeester 24 hechtingen in zijn hals over aan de moordpoging.