E3 Harelbeke schot in de roos

De 62e editie van de wielerwedstrijd was mede dank zij het mooie lenteweer een schot in de roos met duizenden bezoekers. Behalve het fietsgebeuren zelf, scoorde ook de randanimatie erg hoog. De dag moest voor de ganse familie een belevingsdag worden.

Door het mooie lenteweer zakte heel wat volk af naar Harelbeke. © foto MV

“Een belevingsdag was het zeker. We zijn al van 9 uur bezig met de drankbonnetjes. Het is hier de gaande man”, aldus Eline en Florence die dit al enkele jaren doen. “Het is geen routine geworden en we maken intussen tijd voor een korte babbel met de mensen.” Om 10 uur stonden er honderden voor het podium om de voorstelling van de renners te volgen.”

Een speciaal plaatsje was voorzien voor rolstoelpatiënten. “Elk jaar is er voor ons een mooie plaats voorzien. beter dan de eerste rij kan niet”, aldus Jan Seghers.

Rolstoelgebruikers mochten alles volgen vanaf de eerste rij.
Rolstoelgebruikers mochten alles volgen vanaf de eerste rij.© foto MV

Ook de Landelijke Gilden en de Mooimakers waren al vroeg aanwezig met Jasma, Bram, Kelly en Julie. “We stellen de nationale campagne ‘Wees met afval niet lui, ga voor de Groene Trui’ voor. We willen wielerfans aansporen om het platteland proper te houden. E3 is een ideale plaats om veel volk te bereiken. Een onderzoek wees uit dat er in wedstrijd gebiede 72 procent meer afval is”, duidt het team.

(Peter Van Herzeele/foto’s Marc Valcke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.