E17-ziekenhuisnetwerk krijgt erkenning van Vlaamse overheid

De Sint-Jozefskliniek in Izegem. © Frank Meurisse
Redactie KW

De Vlaamse overheid erkent het E17-ziekenhuisnetwerk als locoregionaal klinisch ziekenhuisnetwerk. De zeven partners van het E17-ziekenhuisnetwerk zijn blij dat hun jarenlange samenwerking verder geofficialiseerd wordt.

In 2015 kwam het E17-ziekenhuisnetwerk tot stand. Geleidelijk aan kreeg die nieuwe structuur verder vorm met de aanstelling van de onafhankelijke voorzitter Eric Van Zele en de opstart van verschillende comités en werkgroepen. In 2019 werd de vzw E17-ziekenhuisnetwerk opgericht, waarvan uit onze provincie het AZ Groeninge Kortrijk, het Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ziekenhuis in Waregem en de Sint-Jozefskliniek Izegem deel uitmaken. Uit Oost-Vlaanderen zijn de partners AZ Glorieux uit Ronse, AZ Maria Middelares uit Gent, AZ Sint-Elisabeth uit Zottegem en Sint-Vincentiuszieknhuis uit Deinze.

Samen werken de ziekenhuizen rond de noden en de beleving van de patiënt, het waarborgen van de zorg dichtbij de patiënt en de toegang tot de beste klinische zorg. Telkens met de focus op kwaliteit, welzijn van de medewerkers en artsen, innovatie en efficiëntie. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier