E-fitcenter Body in Balance bestaat 5 jaar én opent filiaal in Poperinge

Emily en Ilse. © HP
Redactie KW

Bijna vijf jaar geleden opende Ilse Yde een E-fit -en afslankcentrum in Wervik en Ieper. Ze wilde mensen aanzetten tot beweging en een gezonde levensstijl. Dit jaar opent Ilse een derde filiaal van ‘Body in Balance’ in Poperinge.

In 2015 stampte Ilse Yde het eerste ‘Body in Balance’ filiaal uit de grond in Wervik. Zaakvoerster Ilse is afkomstig uit Poperinge, waar ze lesgaf in het Sint-Franciscusinstituut. Samen met haar echtgenoot Alex verbouwde ze twee kleine rijhuizen volledig om tot het sport- en afslankcentrum. “Dit avontuur is uit eigen ervaring begonnen. Vroeger ben ik wat zwaarder geweest en dat domineerde voortdurend mijn leven. Door sport en voeding ben ik zelf veel afgeslankt en zo vroegen steeds meer mensen mij hoe ik dat deed”, vertelt Ilse. “Ik wilde hen motiveren om actief te zijn en met gezonde voeding aan de slag te gaan. Het idee kwam er dan ook om zelfstandig iets te doen in de vorm van een afslankstudio. Naast ons huis kwam een pand vrij en het lag voor de hand dat wij het dan ook zouden kopen. Zo is ‘Body in Balance’ uiteindelijk tot stand gekomen.”

Evolueren en groeien

Het centrum ‘Body in Balance’ werd een groot succes en een jaar later opende Ilse een filiaal in Ieper. “Ik merkte dat veel Ieperlingen naar Wervik kwamen. Ik voelde aan dat er een tweede zaak moest komen in Ieper om dit op te vangen”, zegt Ilse. “In Wervik neem ik samen met Alex Vanmaelsaeke de begeleiding voor mijn rekening. In Ieper zijn dat Emely Goethals en Nino Lamote.”

Ondertussen bestaat Body in Balance vijf jaar en blijft het centrum evolueren en groeien. “Er zijn plannen om een derde vestiging te openen in Poperinge, op de Paardenmarkt. Alle facetten uit Wervik en Ieper zullen klanten ook in Poperinge terugvinden. “Het blijft belangrijk om onze visie en missie te bewaren binnen ons concept. We willen de personal coach zijn voor onze klanten, zowel op het gebied van sport als van voeding, als mentaal. Want pas als je deze drie zaken zelf beheerst en begrijpt, lukt het je om resultaat te boeken”, weet Ilse.

E-fit

Body in Balance is niet zomaar een sportcentrum. “We zijn voornamelijk een E-fitcenter. Naast afslanken willen we ook mensen motiveren om te bewegen en E-fit is hiervoor de perfecte trainingsmethode. Evy Gruyaert heeft recent een E-fit center geopend en ook Niels Destadsbader is fan van deze manier van sport”, vertelt Ilse. “De E-Fitapparatuur gebruikt de EMS-technologie. EMS staat voor ‘Electro Musculaire Stimulatie’. Dit is een volledige lichaamstraining die gebruik maakt van impulsen. Er wordt een sessie gevolgd van 20 minuten met de E-Fit. Tijdens die 20 minuten krijg je tot 36.000 spiercontracties. De EMS-training is veel intenser en sneller dan de klassieke spiertraining. Een ideale work-out voor mensen die niet graag sporten of niet veel tijd hebben om te sporten. Het toestel wordt ook gebruikt in de sportwereld en de medische wereld”, legt Ilse uit.

Enerzijds kan je bij Body in Balance sporten met behulp van cardiotoestellen, maar word je ook uitgedaagd door de personal trainer die je meer persoonlijke krachttraining laat uitvoeren. Daarnaast kan je ook passief E-Fitten, bijvoorbeeld mensen met rugproblemen. Daarbij wordt gewerkt met infraroodwarmte. Ten slotte is er ook nog Hypoxi, dat meestal door vrouwen wordt gebruikt ter bevordering van een betere bloedcirculatie op de benen.

Voedingsbegeleiding

“Wie graag wil afvallen, mag niet zomaar verwachten dat ‘wat meer sporten’ het grote verschil zal maken. Voeding speelt in dit verhaal een heel grote rol. Daarom wilde ik ook een centrum opstarten waar beweging en voedingsbegeleiding samengaan en daarom investeren we ook veel energie in onze voedingsbegeleiding. We scholen ons constant bij en blijven op de hoogte van alle nieuwe wetenschappen en dergelijke meer. Zo kon ik me de afgelopen twee jaar bijscholen tot orthomoleculair therapeut, wat er wel voor zorgt dat we nu voor iedereen iets kunnen betekenen. Niet elke klant wil ook afslanken, sommige komen hier omdat ze willen bewegen en gezonder willen gaan leven. We luisteren naar wat mensen verwachten en welk type mens ze zijn. Zo stellen we ons voedingsadvies af op hun eigen persoonlijke behoeftes.”

Vijfde verjaardag

De vijfde verjaardag van Body in Balance wordt gevierd op 20 maart in de nieuwe feestzaal “Tous Ensemble” in Komen, op 5 minuten van Wervik en 15 minuten van Ieper. Dit is een ander project waar Ilse, samen met haar man, al enige tijd mee bezig is. “Ons 5-jarig bestaan wil ik graag vieren in onze nieuwe feestlocatie en daarbij nodig ik heel graag iedereen op uit: actieve of passieve klanten, maar ook nieuwe mensen uiteraard. Het wordt een leuke, gezellige en gezonde avond! Evy Gruyaert komt langs voor een infosessie over E-fit en blijft er nadien ook even voor een toffe babbel. Greet Gevaert (collega-orthomoleculair therapeut, red.), zal een infosessie over gezonde voeding geven, zodat iedereen opnieuw ‘het bos door de bomen ziet’. Verder worden al onze partners ook voorgesteld en kan iedereen hen eens leren kennen. Doorlopend geeft stylist en personal shopper Bram Vermeersch stijladvies, is er een gezonde foodtruck en nog veel meer. Het wordt echt de moeite!”

Inschrijven op voorhand is verplicht en kan in de locaties in Ieper en Wervik of via wervik@body-in-balance.be en ieper@body-in-balance.be. Meer informatie viawww.body-in-balance.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier