"De maatregelen om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn uitzonderlijk maar nodig", reagert schepen van Sport Franky Demon (CD&V). "Golazo wil geen risico's nemen en besliste om al hun evenementen tot en met 1 juni te verschuiven of te annuleren. Voor onze stad betekent dit dat Dwars door Brugge op 10 mei niet zal plaatsvinden. We vinden dit uiteraard spijtig, maar begrijpen de beslissing van de organisatie want het gaat immers om een massaevenement."

"Het is wel belangrijk om te blijven bewegen, en dat mag met maximum twee personen, ook in coronatijd mits de nodige afstand. Daarom biedt Golazo gratis digitale challenges aan op www.keepmoving.eu. Via dit platform zal je in de toekomst in de week van het event de wedstrijd thuis kunnen lopen."

Dwars door Brugge zou dit jaar zijn veertigste editie vieren. Het moest een groot eerbetoon worden aan Rudy Vannieuwenhuyse, de bezieler die recent overleed.

"De maatregelen om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn uitzonderlijk maar nodig", reagert schepen van Sport Franky Demon (CD&V). "Golazo wil geen risico's nemen en besliste om al hun evenementen tot en met 1 juni te verschuiven of te annuleren. Voor onze stad betekent dit dat Dwars door Brugge op 10 mei niet zal plaatsvinden. We vinden dit uiteraard spijtig, maar begrijpen de beslissing van de organisatie want het gaat immers om een massaevenement.""Het is wel belangrijk om te blijven bewegen, en dat mag met maximum twee personen, ook in coronatijd mits de nodige afstand. Daarom biedt Golazo gratis digitale challenges aan op www.keepmoving.eu. Via dit platform zal je in de toekomst in de week van het event de wedstrijd thuis kunnen lopen."Dwars door Brugge zou dit jaar zijn veertigste editie vieren. Het moest een groot eerbetoon worden aan Rudy Vannieuwenhuyse, de bezieler die recent overleed.