Duvel opent vernieuwd Duvelorium in Brugge

Samen met burgemeester Dirk De fauw tapten ze enkele glazen om te klinken op het vernieuwde Duvelorium.© Davy Coghe
Samen met burgemeester Dirk De fauw tapten ze enkele glazen om te klinken op het vernieuwde Duvelorium.© Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Brouwerij Duvel Moortgat en het Historium openden maandag de deuren van het vernieuwde ‘Duvelorium’. In de horecazaak, op de eerste verdieping van het historische hoekpand op de Markt in Brugge, zijn nu vijftig extra zitplaatsen.

Het Historium op de Markt in Brugge, een toeristische attractie waarbij je ondergedompeld wordt in het Brugge van de 15de eeuw, werkt sinds de start in 2012 samen met brouwerij Moortgat voor de exploitatie van de bijhorende horecazaak die een fraai uitzicht biedt op de Markt. Bezoekers kunnen er voor of na een bezoekje aan het Historium aangenaam verpozen een vooral genieten van een Duvel, want daar draait het vooral allemaal om in het Duvelorium.

Plaatstekort

De exploitanten maakten van de verplichte coronasluiting gebruik om het Duvelorium te vernieuwen én uit te breiden. “In de vernieuwing hebben we zeker niet alles veranderd, zo blijven de mooie, gekleurde glasconstructies aan het plafond behouden, maar het geheel is wel frisser, meer hedendaags en voor de medewerkers ook gebruiksvriendelijker geworden”, zegt Stijn Boone, general manager van het Historium.

“De nieuwe, gegoten effen vloer loopt door tot in de hal, waar we vijftig bijkomende zitplaatsen hebben gecreëerd. Dat was ook wel nodig, want op topmomenten hadden we meer mensen dan we een plaatsje konden geven. Ook de souvenirkast met allerlei Duvel- attributen is een aanwinst en biedt een leuke fotogelegenheid voor de gasten.

Meer Bruggelingen

“Ik wil trouwens benadrukken dat we er niet alleen zijn voor de toeristen, maar heel graag ook meer Bruggelingen verwelkomen. Ook los van een bezoek aan het Historium ontvangen we hen hier graag. Daarom zullen we in de zomermaanden de openingsuren van de bar uitbreiden. We blijven op vrijdag en zaterdag tot 22u30 open.”

Daniel Krug, de Chief Commercial Officer van brouwerij Duvel Moortgat, wees er op zijn beurt op dat het Duvelorium een van de weinige plaatsen is in Vlaanderen waar je kunt genieten van een Duvel van ‘t vat. “Door het hoge CO2-gehalte in Duvel is het een technische uitdaging om Duvel op vaten te steken en te tappen. Maar het is ons toch gelukt en hier kunnen de mensen er ten volle van genieten.”

Ook Michel Moortgat, de CEO van Duvel Moortgat en achterkleinzoon van de stichter van de brouwerij, was aanwezig tijdens de heropening van het Duvelorium. Samen met burgemeester Dirk De fauw, die Brugge – met zijn brouwerijen, vele biercafés en bierfestival – een echt bierstad noemt, tapten ze enkele glazen om te klinken op het vernieuwde Duvelorium.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier