Dupont’s Kookboetiek veilt kunstige pannen voor het goede doel

Ook Nesten maakte enkele panvassen voor de actie van Dupont's Kookboetiek. © GF
Redactie KW

Sarah en Dirk Dupont van Dupont’s Kookboetiek willen met een unieke veilingsactie geld inzamelen voor De Branding Waak vzw. Door oude braadpannen een tweede leven te geven als kunstobject en deze panvassen te verkopen geeft het project Panvas Art 4 Life het centrum voor mensen met een beperking een duwtje in de rug.

“Bij Dupont’s Kookboetiek doen wij werkelijk alles voor de kookkunst”, klinkt het bij Sarah en Dirk Dupont. “Vanuit deze overtuiging, organiseerden wij bij onze klanten een inzamelactie van oude en versleten pannen met als doel deze oude braadpannen een tweede leven als kunstobject te schenken. Al snel ontstond het idee om de oude pannen te gebruiken als canvas – of beter als panvas – waarop kunstzinnige zielen hun creativiteit kunnen botvieren.”

De zoektocht naar creatief talent bracht Dupont bij het seniorencentrum van vzw de branding waak in Heule. “Daar werden de oude braadpannen door een aantal enthousiaste senioren omgetoverd tot ware panvaskunstwerkjes. Ook enkele bekende kunstenaars zoals Nesten en de Kuurnse Julie Debleeckere namen enkele pannen onder handen.”

Onder de noemer ‘Panvas Art 4 Life’ en in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel, worden al deze panvaskunstwerken via veilingssite 2dehands.be verkocht. De opbrengst hiervan wordt integraal geschonken aan de branding, een centrum die ondersteunende diensten aanbiedt aan mensen met een beperking. “De biedingen op de kunstwerken lopen af op zaterdag 23 december 2017 om 23u59. De persoon die op dat moment het hoogste bod heeft uitgebracht op het gewenste kunstwerk, wordt de nieuwe trotse eigenaar van een uniek panvas.”

“Wij hebben enerzijds voor de branding waak vzw gekozen omdat wij veel respect hebben voor de waaier aan mogelijkheden die dit centrum aanbiedt om mensen met een beperking te ondersteunen en te begeleiden”, aldus Sarah en Dirk. “Anderzijds hebben wij ook voor hen gekozen omdat de leden van het seniorencentrum de drijvende kracht én het creatieve brein zijn achter het gros van schilderijen.”

Op de website en Facebookpagina van Dupont’s Kookboetiek vind je een overzicht van alle panvaskunstwerken. Bij elke pan vindt u een link naar 2dehands.be waarop je een bod kan uitbrengen op die specifieke pan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier