Duo steelt volle winkelkar en crasht met vluchtauto

De Mercedes werd tegen een geparkeerde aanhangwagen gekatapulteerd.© BB
De Mercedes werd tegen een geparkeerde aanhangwagen gekatapulteerd.© BB
Redactie KW

Een volle winkelkar stelen, met de wagen wegvluchten en enkele minuten later al betrokken raken in een frontale aanrijding. ‘Instant karma’, heet dat dan? Het overkwam een 40-jarige man uit Torhout en een 44-jarige vrouw uit Bredene woensdagavond in Eernegem. De vrouw achter het stuur was onder invloed en haar wagen was niet verzekerd.

Het is rond 17 uur wanneer de 40-jarige man uit Torhout de supermarkt Spegelaere in de Aartrijkestraat in Eernegem binnenwandelt. Hij slaagt erin om met een volgeladen winkelkar langs de kassa te passeren zonder te betalen. De man laadt alles in de koffer van een personenwagen, een kleine Chevrolet, met de 44-jarige Bredense vrouw achter het stuur. Ze stuiven weg via de Leliestraat en Achterstraat, omdat de Aartrijkestraat onderbroken is door werken. Maar plots wordt het smal in de Achterstraat, door geparkeerde voertuigen langs beide kanten van de weg. Een tegenligger doemt op. De Bredense bestuurster wil niet wijken, probeert in een smal gaatje te duiken, maar er volgt een frontale aanrijding.

Positieve ademtest

De bestuurster (43) van de Mercedes probeerde nog het stuur over te trekken, maar wordt geramd ter hoogte van het rechterachterwiel. De Mercedes wordt tegen een geparkeerde aanhangwagen gekatapulteerd. Beide auto’s komen tot stilstand en kunnen door de schade niet meer verder. Onder meer het rechterachterwiel van de Mercedes breekt af, het voorwiel van de Chevrolet kreeg een flinke deuk en staat lek. De politie wordt opgeroepen, alsook een ziekenwagen. De bestuurster van de Mercedes, een vrouw uit Ichtegem, werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Meteen is er discussie met de politie over wie achter het stuur van de Chevrolet zat. Onder meer dankzij getuigenverklaringen, blijkt het met zekerheid de vrouw te zijn. Ze legt volgens de Lokale Politie Kouter een positieve ademtest af en de auto is niet eens verzekerd.

En toen was nog niet eens in de koffer gekeken. “De buit van in de supermarkt werd in de koffer aangetroffen”, voegt politiewoordvoerster Annemie Wittesaele toe. De politie stelde pv’s op voor winkeldiefstal, strafbare alcoholopname achter het stuur, het veroorzaken van een ongeval en niet-verzekering van de wagen.

Duur winkelbezoek

Het wordt ongetwijfeld een erg dure grap, zo zonder verzekering. De achterste as van de Mercedes brak uit het chassis en ook de carrosserie raakte beschadigd. Of de wagen nog herstelbaar is, is niet duidelijk. De vele kosten of de prijs van een nieuwe wagen, zal de Bredense bestuurster ongetwijfeld zelf moeten dragen.

Om nog maar te zwijgen van boetes voor alcohol in het verkeer, niet-verzekering en diefstal. Het parket zal allicht niet nalaten om te vervolgen. De 40-jarige man uit Torhout voelde de bui wellicht al hangen, want hij stond te huilen in de Achterstraat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.