Duo riskeert straf voor verkoop namaakvoetbalshirts in shop in De Barakken

© iStock
Redactie KW

Twee mannen van Pakistaanse origine die in de Moeskroenstraat in de Barakken in Menen een winkel hebben, hangen in hun uitstalraam vaak tal van voetbalshirts uit. Dat viel ook twee agenten op die op 2 april vorig jaar passeerden.

Het ging om shirts van FC Barcelona, de Rode Duivels en de nationale voetbalelftallen van onder andere Portugal en Marokko. “Vanwege de extreem lage verkoopprijs ging de politie binnen voor een controle“, sprak de procureur. “De uitbaters gaven meteen toe dat ze geen aankoopfacturen hadden en dat ze wisten dat het om namaak ging. Ik vorder zes maanden cel en 8.000 euro boete.”

De advocaat van F.A. en H.A. vroeg toch de vrijspraak. “We betwisten de feiten wel, want dit dossier is onrechtmatig tot stand gekomen”, pleitte hij. “Die politiemensen gingen de zaak binnen zonder huiszoekingsbevel en namen alles in beslag terwijl ze dat niet mogen. Gingen ze misschien met een vooroordeel die zaak binnen? Ook de verkregen verklaringen werd afgelegd zonder bijstand advocaat. Ik vraag dus de nietigheid”. Vonnis op 19 juni. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier