Duo op rollen zamelt geld in voor sportrolstoelen in Hollebeke

Zaterdag zet Life on Wheels de actie Duo op Rollen op poten in Immaculata. Gedurende tien minuten leggen twee deelnemers een zo groot mogelijke afstand af, de ene op een koersfiets, de andere op een handbike. Er is ook randanimatie en de opbrengsten zijn bestemd voor de aankoop van sportrolstoelen.

We zien Tom Nelissen van de sportdienst met Marvin Odent. © EF

Marvin Odent (35) uit Hollebeke is een van de organisatoren van Life on Wheels. Hij belandde na een werkongeval in een rolstoel. Samen met Olivier Verkruysse, vzw WVA en de Ieperse sportdienst organiseert hij twee keer per maand rolstoelsport in de Ieperse sporthal of op een andere locatie. “Zo gingen we al skiën in Ice Mountain in Komen en dansen in De Klepper”, vertelt Marvin. “We willen het aanbod zo breed mogelijk houden. In december staat zitvolleybal in Ieper (6 december) en boksen in Poperinge (15 december) op de agenda. Naast het sportieve staat vooral het sociale aspect centraal. De volgende doelstelling is het aanschaffen van drie tot vier polyvalente sportrolstoelen. Het plezier en de veiligheid kunnen hierdoor verhoogd worden. We willen graag 5.000 euro bijeensprokkelen.”

Om die doelstelling te verwezenlijken is er zaterdag Duo op Rollen in de school Immaculata. “Om 14 uur geven we het startschot van het origineel concept Duo op rollen. Een duo doet gedurende 10 minuten aan sport op wielen: de ene op een koersfiets, de andere op een handbike. Bedoeling is om een zo lang mogelijke afstand af te leggen. Voor niet-rolstoelgebruikers is het ook een kennismaking met het gebruik van een handbike. Er kunnen drie duo’s tegelijk tegen elkaar racen. Cycling Vlaanderen zorgt voor de nodige ondersteuning. Of ik zelf zal deelnemen? Ik ben er nog niet uit, maar zou toch graag eens meedoen.”

Na het sportieve luik volgt nog wat muziek. “Accordeonist Pieter Lonneville zorgt om 17 uur voor extra ambiance. De winnende duo’s krijgen een prijs, die uitreiking volgt om 18 uur met aansluitend een open bar en muziek”, aldus Marvin.

Warmste Platse

Binnen twee weken organiseren de lagere school van zoon Laurens en enkele vrienden uit Hollebeke nog meer activiteiten ten voordele van Life on Wheels. “Op vrijdag 30 november is er in de Zillebeekse Sint-Vincentiusschool het Warmste Café. Een dag later wordt Hollebeke omgetoverd tot een groot openluchtcafé: de Warmste Platse. Ik heb vorig jaar ondervonden hoe warm ons dorp is, nadat ze een benefiet organiseerden voor mij. Deze warme gebaren doen enorm deugd.”

Er is ook een online campagne aan de gang. Via het platform ‘Supporters voor G-sporters’ kan Life on Wheels supporters verzamelen en geld ophalen. “Als 200 supporters zich aanmelden wordt het geld verdubbeld. We hebben nog tijd tot 31 december en tellen momenteel 169 supporters”, glundert Marvin. (AP)

Info: Inschrijven voor Duo op Rollen via wvavzw.be. Het inschrijvingsgeld bedraagt 10 euro per duo.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.