Duo krijg twee maanden cel na stuntelige onderbroekendiefstal in Oostendse H&M

Redactie KW

Een Algerijn en een Marokkaan, die illegaal in het land verblijven, hebben in de Brugse rechtbank elk twee maanden effectieve celstraf gekregen voor een mislukte diefstal in de Oostendse H&M.

Op 12 maart probeerden Soufian E. (24) en Ahmed S. (32) in de kledingzaak aan de haal te gaan met zeven verpakkingen met boxershorts, goed voor in totaal 21 stuks. Om het alarm te omzeilen, hadden ze de beveiliging van de kledingstukken omwikkeld met aluminiumfolie. Maar het duo had pech, want in de zaak liepen op dat moment enkele politieagenten in burger rond. Die wachtten het duo aan de uitgang op en schreven in hun pv dat ze “nog nooit zo’n stuntelige dieven hadden gezien”.

Volgens de procureur hadden de onderbroeken een totale waarde van 100 euro. E. beweerde dat S. het “brein” was achter de feiten en dat hij enkel aluminiumfolie bij zich had om zijn sandwich te verpakken. S. stelde dat hij de feiten pleegde uit pure armoede. Het openbaar ministerie vroeg zes maanden cel voor de twee, maar de verdediging drong met succes aan op een mildere bestraffing. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.