Duizendste rookmelder in Ardooie staat bij André Vandenberghe

Het gemeentebestuur zet zich samen met het brandweerkorps in voor het sensibiliseren van de bewoners rond brandgevaar en het promoten van rookmelders. Andre Vandenberghe schafte het duizendste toestelletje aan in de zone midwest en werd hiervoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur. (Foto ARD)
Redactie KW

Binnen de brandweerzone midwest loopt sinds enige tijd een sensibiliseringscampagne ‘Wees gewaarschuwd’. De lokale brandweerkorpsen zijn met de gemeentelijke overheden de motor achter deze actie waarbij rookdetectoren worden aan de man gebracht.

“Samen met mijn vrouw Erna, voel ik mij dankzij het plaatsen van dit kleine toestelletje een stuk veiliger. Tijdens mijn actieve beroepsloopbaan als politie inspecteur kwam ik bij diverse branden en was er getuige van hoeveel materieel en vooral menselijk leed een brand met zich meebrengt. Met een rookmelden ben je onmiddellijk gewaarschuwd als er zich rookontwikkeling voordoet. Het plaatsen van een dergelijke rookmelder is dan ook aan te bevelen voor iedere particulier in onze gemeente”, weet André Vandenberghe

Adjudant en preventieverantwoordelijke Danny Schoolaert van de Ardooise brandweer weet dat rook een van de grootste gevaren is bij brand. ‘Per jaar zijn er in ons land 12.000 branden, vaak ten gevolge van het roken. Het begint met rookontwikkeling en met een eenvoudig maar kwaliteitsvol toestelletje kan je heel rap rookontwikkeling vaststellen. Eén toestel per verdieping is aan te bevelen en het is ook goed om het toestel regelmatig te controleren.” (Jan Maeseele)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare