Duizenden liters stadswater stromen weg na lek aan waterleiding

Het lek ontstond in een van de leidingen in de Krekelsstraat. Ondertussen stroomt het water al dagenlang weg. © gf
Redactie KW

In de Krekelsstraat in Kuurne is afgelopen weekend een lek aan de waterleiding ontstaan. Daardoor stroomde drie dagen lang stadswater het riool in. De Watergroep zegt dat het noodgedwongen het water moest laten stromen, tot het euvel volledig hersteld kan worden.

Het was een opvallend zicht: liters en liters water stroomden in de Krekelsstraat in Kuurne zomaar weg. Een lek dat afgelopen zaterdag aan een van de leidingen ontstond, zorgde voor het natte probleem. Op de lokale Facebookgroep ‘Ge zijt van Kuurne oje…’ werd maandagmiddag een filmpje gedeeld van het stromende water, met de ludieke titel ‘Gratis stadswater te verkrijgen’.

De Watergroep, beheerder van het leidingennetwerk, beloofde de herstelling zo snel mogelijk uit te voeren, maar gaf voorrang aan werven met hogere prioriteit. “We hebben inderdaad een lek vastgesteld op de waterleiding in de Krekelsstraat in Kuurne”, klonk het in een korte mededeling. “We plannen de herstelling op maandag te starten, maar moesten voorrang geven aan dringender zaken. In afwachting van de herstelling moesten we dus noodgedwongen een kleine hoeveelheid water laten stromen. Zo vermijden we dat omwonenden zonder water komen te zitten.”

De betrokken klanten werden rechtstreeks op de hoogte gebracht van de concrete timing van de werken en de impact op de drinkwatervoorziening. Zo kunnen de werken drukschommelingen veroorzaken. Maandagavond was de schade aan de waterleiding hersteld. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier