Duizenden bierliefhebbers op Poperinge Bierfestival

© (Foto MD)
Redactie KW

Het Poperinge Bierfestival nodigde opnieuw 25 brouwerijen uit om hun beste bieren te presenteren. In zaal Maeke Blyde konden bierliefhebbers meer dan 100 bieren proeven.

De 24ste editie van Poperinge Bierfestival kon ook dit jaar ongeveer 2.500 bierliefhebbers naar zaal Maeke Blyde trekken. “Al bij aanvang hadden we veel volk en vanaf 18 uur hadden we opnieuw een volle zaal. Er zijn altijd 25 brouwerijen van de partij en daar houden we het ook bij. Het festival wordt al jaren genoemd als ‘Het gezelligste bierfestival van ‘t land’. Dat zeggen we niet zelf, maar dit krijgen we te horen van bezoekers en brouwerijen. Ook deze editie kreeg ik het te horen. De brouwers waren zeer tevreden over deze editie”, zegt Guy Osteux van de organisatie.

Na 24 edities is het Bierfestival Poperinge nog steeds een groot succes. “Elk jaar mogen we ook internationale bezoekers verwelkomen. Zaterdag liepen hier een groep uit Noorwegen rond en ook weer Amerikanen.” Een jubileumeditie staat volgend jaar op de agenda voor Poperinge Bierfestival. “We zijn al een halfjaar bezig aan de uitwerking van onze verjaardagseditie. De plannen zijn er om brouwerijen uit onze zustersteden en steden waarmee we verbroederd uit te nodigen. Verbroederen met een pintje..”, zegt Guy Osteux.

(LB – Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier