Duizend vierkante meter zand voor beachweekend in Beveren-Leie: “Enige in binnenland”

Voorzitter Jan Lavens in de 1.000 vierkante meter grote 'zandbak' van Beveren-Leie. © PPW
Redactie KW

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni organiseert de damesvolleybalclub Beveren-Leie VBC haar dertiende beachweekend in de grootste zandbank van Waregem. Die ligt, ook na het event, achter de Kernelle in de Kerkdreef.

“We openen op vrijdag om 19 uur met de vijfde Memorial Piet Raepsaet op ons zandveld van ruim 1.000 vierkante meter”, opent voorzitter Jan Lavens (57). “Het is een recreatief gemengd tornooi voor niet-competitiespelers en -speelsters met deelname van volleybalploegen uit de brede regio. Het zijn wedstrijden drie tegen drie in eigen organisatie. Op zaterdagmorgen wordt een open training georganiseerd met speciale aandacht voor specifieke technieken. In de namiddag komen de U14 en U16 jongens en meisjes aan de bak in recreatieve wedstrijden en vanaf 17 uur wordt het interverenigingentornooi aangevat met teams uit voornamelijk Beveren-Leie en Desselgem. Tijdens de pauze verzorgt de Beverse dansschool een optreden.”

Ingerold

Jan is afkomstig van Kortrijk, studeerde architectuur en werkt als bediende in een bouwfirma. “Zelf heb ik nooit gevolleybald”, vertelt hij. ” Ik ben er letterlijk en figuurlijk ingerold. Ik leerde mijn vrouw kennen via het volleybal. Ze speelde samen met mijn zussen. In 1997 trad ik toe in het bestuur. Ik werd er secretaris. Zeven jaar geleden werd ik voorzitter. Ik doe het met veel passie voor het verenigingsleven in het algemeen en de volleybalsport in het bijzonder.”

Aan zee

“Op zondag verwelkomen we van tien tot achttien uur de provinciale Ama Beach Dames en Heren. Het betreft een criterium met 16 dames- en herenploegen, twee tegen twee in een organisatie van Volley West-Vlaanderen.” vult Jan verder aan. “We zijn de enige locatie in het binnenland. Na dit weekend worden alle andere poulewedstrijden aan zee gespeeld.” (PPW)

Info: Damesvolleybeverenleie.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier