Duizend gratis ijsjes met een vleugje alcohol voor zorgpersoneel van AZ Sint-Lucas in Brugge

Jorgo Struyve van de nieuwe Harelbeekse ijsfabrikant LiQ, met een deel van de ijsjes die het AZ Sint-Lucas in Brugge gratis kreeg. (foto gf)
Stefan Vankerkhoven

Volgende week zal het nieuwe Harelbeekse ijsbedrijf LiQ duizend gratis ijsjes bezorgen aan het personeel van het AZ Sint-Lucas in Brugge. Opvallend detail : de ijsjes worden voorzien van een vleugje alcohol…

“In deze moeilijke tijden moeten we het zorgpersoneel wat verwennen aangezien zij fantastisch werk leveren”, dachten de jonge ondernemers Jorgo Struyve (24) en Nicolas Destoop (25), zaakvoerders van het gloednieuwe ijsmerk LiQ uit Harelbeke, die met LiQ ‘premium liquor infused ice cream’ op de markt brachten.

Stunt

“Door het coronavirus worden heel wat mensen getroffen. De zorgsector ongetwijfeld het meest aangezien zij in de frontlinie staan om het virus te bestrijden. We voelden ons genoodzaakt om hen eens in de watten te leggen met onze ijsje”, zegt Jorgo Struyve. “We deden diverse ziekenhuizen het voorstel om al hun medewerkers een ijsje aan te bieden. Het AZ Sint-Lucas was meteen enthousiast en we bezorgen hen volgende week zo’n 1000 ijsjes volledig gratis”, vertelt Nicolas Destoop. Met deze commerciële stunt geniet het personeel van het ziekenhuis van een welverdiend ijsje.

LiQ roomijs en sorbets komen in zes verschillende smaken. Er zit ook een vegan variant bij. “Elke smaak bevat een vleugje alcohol om de smaakervaring te versterken”, vervolgt Jorgo Struyve. “Welke variant je ook verkiest, je hoeft je niet al te schuldig te voelen wanneer je jezelf op een LiQ-ijsje trakteert. We selecteren immers alleen de beste natuurlijke ingrediënten en gebruiken de natuurlijke zoetstof Stevia. De ijsjes bevatten hierdoor meer dan de helft minder suiker dan andere premium ijsmerken. Bovendien trekt LiQ de lijn van duurzaamheid ook door in de verpakkingen, met leuke composteerbare cups en bijhorende lepels die 100% biologisch afbreekbaar zijn.”

LiQ plant de komende weken nog gelijkaardige leveringen aan ziekenhuizen in Vlaanderen.

Vijf iPads

Deze week kreeg het AZ Sint-Lucas van serviceclub Soroptimist International vijf iPads. Ze kunnen de patiënten op de Covid afdelingen via de zorgverleners contact hebben met hun familie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.