Duivelspark steunt G-Voetbal Wevelgem

De wedstrijden van de Rode Duivels in Rusland legden de gemeente lam. Geen kat te bekennen op straat, geen volk in de winkels, geen auto’s in de straten. Het Duivelspark daarentegen kolkte van de animo en de zenuwen. Het groot scherm in het park lokte deze zomer 25.000 supporters. Een deel van de opbrengst schenken de organisatoren aan G-Voetbal Wevelgem.

G-Voetbal Wevelgem is een kicker en 2.500 euro rijker dankzij het Duivelspark. Van links naar rechts afgevaardigde G-Voetbal Wevelgem Johan Brutin, trainers Gregory Bekaert en Bert Galle, Filiep Vanwolleghem (Alfa), Benoit Verstraete (fanclub Red Devils), Jean-Marc Rousseau (De Mythe), Jan Declercq (Middenstand), Lies Pattyn (De Mythe), en Frederic Van Asten (‘t Bankske). © SLW

De hete zomer, die hebben we gehad. Zal hij ooit nog zo warm worden zoals in het begin van juli toen het park geel, zwart, maar vooral rood kleurde? Het Duivelspark was een schot in de roos. Veel ambiance, prachtig weer, een goede organisatie en onze voetballende Belgen die alle wedstrijden speelden en slechts een keer verloren. “Dat moet wat opgebracht hebben“, was de veelgehoorde opmerking van de bezoekers. Die trouwens in een adem eraan toevoegden: “Je moet het maar organiseren.”

Dat heeft inderdaad wat opgebracht, beamen de organisatoren. Dat zijn de uitbaters van cafés de Mythe, de Alfa, ‘t Bankske, de Middenstand en de supportersclub van de Rode Duivels. Hoeveel precies willen ze niet kwijt. Het kon evengoed veertien dagen regenen en wat als de Rode Duivels eruit lagen na ronde één?

Kickertafel

De organisatoren zochten en vonden een goed doel om een deel van de opbrengst weg te schenken. G-Voetbal Wevelgem krijgt een cheque van 2.500 euro en een kickertafel. “Daar zijn we ongelooflijk blij mee”, zegt G-voetbaltrainer Bert Galle. “Het is niet evident om het budget samen te krijgen voor onze voetballertjes. Momenteel zijn het er een tiental, tussen 5 en 14 jaar. Ze hebben een fysieke of mentale handicap en trainen een uurtje per week op vrijdag. Normaal komen er in de loop van het seizoen nog een aantal bij.”

G-voetbal team Wevelgem ontstond vier jaar geleden in de schoot van SV Wevelgem City. Ondertussen is het een onafhankelijke vzw geworden. “Dat was belangrijk”, onderstreept de andere trainer Gregory Bekaert, die bovendien coördinator jeugdvoetbal is bij Wevelgem. “We hebben voor die kinderen een aparte entiteit opgericht, zo zijn we financieel en organisatorisch onafhankelijker van SV Wevelgem City. We houden het inschrijvingsgeld bewust laag, onze G-voetballertjes betalen 90 euro. Met deze schenking kunnen we hen onder meer een eigen uitrusting verschaffen.”

Tevreden gezichten alom dus maandagavond. Ook bij de medewerkers die voor de gelegenheid werden uitgenodigd en bedankt voor het harde labeur in tropische temperaturen. Zeker ook bij de winnaars van de pronostiek, die een geschenkpakket kregen. Raf Vanhuylebrouck bleek uiteindelijk de beste voetbalkenner.

EK voetbal in 2020

Het Duivelspark was een geweldig feest, telkens weer opnieuw. “Graag breien we daar een vervolg aan tijdens het komende Europees en wie weet wereldkampioenschap”, zegt Benoit Verstraete, voorzitter van de supportersclub Rode Duivels. “Onze duivels moeten zich natuurlijk kwalificeren en het gemeentebestuur moet het opnieuw zien zitten.”

Over dat laatste hoeven ze zich wellicht geen zorgen te maken. Er kwamen gedurende die drie weken ongeveer 25.000 supporters de wedstrijden bekijken op het reuzenscherm. Wij kijken er alvast naar uit om binnen twee jaar weer onze geel-zwarte-rode plunje van de zolder te halen.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.