Duiker over gracht in Assebroekse Meersen al twee jaar stuk

© SR
Redactie KW

Voormalig schepen en provincieraadslid Bernard De Cuyper is een dagelijks gebruiker van het prachtige gebied de Assebroekse Meersen. Heel wat mensen komen daar wandelen en kinderen spelen. Bernard De Cuyper trekt nu aan de alarmbel want hij vreest voor ongevallen.

“Op een dag zullen kinderen in het water terecht komen aan de kapotte duiker over de gracht. Die werd beschadigd tijdens de werken in het meersengebied. Al twee jaar wordt niets ondernomen om die duiker te herstellen. Ik heb gepoogd iemand te vinden die de duiker wil herstellen en niemand neemt zijn verantwoordelijkheid op. Het Agentschap Natuur en Bos verwijst door naar het polderbestuur in wiens opdracht werken uitgevoerd werden. Er moet toch iemand verantwoordelijk zijn voor de schade. Ofwel moet de verzekering van de aannemer dan voor de schade opdraaien.”

Ik heb nu geschreven naar de Brugse burgemeester Dirk De fauw om de duiker te herstellen zodat daar niemand in het water kan belanden. Ik betreur dat het zolang moet duren en straks nog de belastingbetaler zal moeten opdraaien voor de schade. Ik hoop alvast dat er nu wat schot komt in de zaak en dat de duiker over de gracht hersteld kan worden. Ik heb zelf de linten rond de kapotte duiker wat aangespannen” vertelt Bernard De Cuyper.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier