Duiker Dirk beleefde een ongelooflijke Vaderdag: tuimelaar dolt ruim uur met hem

Dirk Rossey.
Redactie KW

Dirk Rossey (65) uit Nieuwpoort duikt al 25 jaar op wrakken in de Noordzee maar wat hij zondag op Vaderdag meemaakte zal hij niet snel vergeten. Een tuimelaar zwom meer dan uur met hen mee. Bijna kon het gezelschap het dier aanraken.

“Zondag voeren we 13 mijl uit voor de kust van Nieuwpoort naar de Oostdijk in de Noordzee”, doet Dirk het verhaal. Hij duikt al een kwarteeuw en was zondag met twee kameraden op zee. “Ik dook als eerste en schrok toen een tuimelaar plots vlak naast me zwom. Hij was alleen. Het was een dier van ruim twee meter lang. Daarna was het de beurt aan mijn twee vrienden en opnieuw bleef de dolfijn rondcirkelen. Het leek alsof hij wilde spelen. Hij dolde met de boei en wreef langs het touw naar beneden. Telkens we onder water gingen, volgde het dier ons. Zelfs toen we weg voeren bleef de tuimelaar in ons kielzog. Meer dan een uur hadden we dat aangename gezelschap.”

“Ik heb uiteraard wel al vaker zo’n dolfijn gezien maar nog nooit vertoonde die zo’n sociaal gedrag”, gaat Dirk verder. “We konden hem bijna aanraken. Hij schepte er plezier in om ons te volgen. Een heel vreemde maar uiteraard fantastische ervaring. Een Vaderdag die nog lang zal blijven nazinderen.”

Dirk dook gisteren voor de derde keer dit jaar naar wrakken. “In de Oostdijk ligt een wrak zonder veel betekenis maar toch trekken we er jaarlijks naartoe om een handvol kreeften en krabben te vangen. Het seizoen start half mei en duurt tot midden september. Dan is het water helder en niet te koud. Een regelmaat kan je niet in onze hobby stoppen. Alles hangt af van het weer en de stroming.”

https://www.youtube.com/watch?v=dj5k9dXfMMw
https://www.youtube.com/watch?v=_21YHekKBSE

(GUS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten