Duik virtueel tussen de koralen en piratenschatten op de bodem van Kortrijks zwembad

© Lago
Olaf Verhaeghe

De buitenglijbanen zijn nog niet terug, maar dat betekent niet dat het zwembad Kortrijk Weide niet klaar is voor een spetterende zomer. Met tal van uitdagende en hypermoderne attracties wil uitbater Lago iedereen naar het zwembad lokken.

Komend weekend geeft Lago Kortrijk Weide met de Summer Kick-off het startschot voor ‘de plezantste zomer’. Het subtropisch zwembad op het nieuwe stadsdeel Kortrijk Weide zorgt de komende weken en maanden dagelijks voor vakantie dichtbij. Naast de eindeloze waterpret, de wildwaterbanen en het speelgedeelte, staan ook tal van originele activiteiten en leuke wedstrijden op het programma.

Samen met Sportplus vzw, de vaste partner voor de organisatie van zwemlessen en andere activiteiten, plannen we een exclusieve Virtual Reality-onderwaterbeleving“, zegt Lore Walravens van Lago. “Op 5, 6 en 7 juli wordt het 50 meter-bad omgetoverd tot een oceaan dankzij DIVR, de eerste VR-snorkelattractie.” Met de unieke VR-duikbrillen zwem je tussen koralen, scheepswrakken en piratenschatten. “Het lijkt alsof je zweeft tussen de tropische zeeschildpadden, roggen en kleurrijke vissen”, glimlacht Lore. “Het is echt adembenemend!”

Wie zin heeft om virtueel te snorkelen, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht in het Kortrijkse zwembad. Inschrijven is niet nodig, er zijn doorlopend sessies van een vijftal minuten. De attractie is inbegrepen in de toegangsprijs van het zwembad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier