Duik eens met een BV of de Kerstman in het Warmste Kerstbed

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Ergodôme en Passion Home Linen organiseren van 21 tot 23 december de eerste bedmarathon in het Warmste Kerstbed. De opbrengst is voor Fibroveerke vzw uit Deerlijk. Zij steunen patiënten met een chronische spierziekte.

Het Warmste Kerstbed opent op zaterdag 21 december om 12 uur in het Huis van de Kerstman in de overdekte kerstmarkt op het Schouwburgplein. Het is de bedoeling het bed non-stop warm te houden tot maandag 23 december om 18 uur. Daarvoor komen enkele BV’s helpen.

Op zaterdag komen al zeker Evy Gruyaert, Marino Punk en Debbie Van Cauwenberghe, de dochter van sportpresentator José. “Al wie met hen in bed wil voor een selfie, een babbeltje, een drankje of een ontbijt kan dit mits 5 euro te schenken”, zegt Stijn Haerens als marketing manager van Ergodôme. Op zondag 22 december zijn de kinderen tot 10 jaar welkom bij de Kerstman op het kerstbed tussen 15 en 18 uur. “Zondagavond stappen Stijn en Nuria uit ‘Blind Getrouwd’ het bed in. Op maandag worden Miss België 2010 Cilou Annys en bekende sportmensen zoals Delfine Persoon en enkele KVK-spelers verwacht”, aldus Gilles Parmentier, zaakvoerder van Passion Home Linen. Het kerstbed dat volledig gemaakt is uit gerecycleerde jeans komt op een podium.

De opbrengst van het Warmste Kerstbed gaat naar de Deerlijkse vzw Fibroveerke.
De opbrengst van het Warmste Kerstbed gaat naar de Deerlijkse vzw Fibroveerke.© JVGK

In het kerstchalet op de kerstmarkt kan je ook terecht voor leuke hebbedingen zoals wenskaarten, bedovertrekken, ergonomische kussens, kersenpitjes, zelfgemaakte juwelen of gehaakte knuffels. De opbrengst van de Bedmarathon gaat naar Fybroveerke vzw uit Deerlijk. “Wij ondersteunen patiënten met een chronische spierziekte en organiseren ook groepsactiviteiten of praatgroepen. Deze mensen kunnen soms zeer moeilijk bewegen en zijn aan hun bed gekluisterd. Zo komen ze vaak in een sociaal isolement terecht”, duiden voorzitter Veerle Derammelaere en medewerker Francine Del’haye van de vzw. De actie wordt mede ondersteund door verzekeringsmakelaar kantoor Henk Demeyer uit Roeselare en Brouwerij Bryggia uit Damme. “Het is met plezier dat we ons steentje bijdragen”, zegt Hugo Gevaert van de brouwerij.

Kersenpitkussentjes zorgen voor warme voetjes.
Kersenpitkussentjes zorgen voor warme voetjes.© JVGK