Dudzele mag BK boogschieten voor de jeugd organiseren

© SR
Redactie KW

De schuttersgilde Sint-Sebastiaan Eendracht Maakt Macht Dudzele mag op zaterdag 17 augustus het Belgisch Kampioenschap boogschieten voor de jeugd organiseren. Ze verwachten die zaterdag alle beste jeugdschutters van het land.

Deze jeugdfinale wordt al voor de 57ste maal georganiseerd en is voor het eerst te gast in Dudzele. Ze verwachten er de beste scholieren, miniemen en juniores en in de namiddag ook senioren. Er zal geschoten worden op drie staande wippen. De Dudzeelse schuttersgilde heeft zelf jeugdschutters die aan de top staan. Zo werd Niels Van Neste vorig jaar nationaal jeugdkampioen werd bij de miniemen en Lars De Schuyter die geselecteerd werd voor het Europees kampioenschap in ploeg.

Het organiseren van het Belgisch kampioenschap is een hoogtepunt voor de schuttersgilde die nu 453 jaar bestaat. Schepen van sport Franky Demon is gelukkig dat Dudzele mag organiseren. Hij beloofde de volle steun van het Brugse stadsbestuur. De schepen wees er op dat steeds meer jongeren interesse tonen voor het boogschieten. Hij nodigt de Dudzeelse jeugd die zaterdag uit om een kijkje te komen nemen naar het BK boogschieten.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier