Bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem kan er geen hond (of kat) meer bij. De dieren bezoeken kan daar voorlopig niet, maar verliefd worden op een viervoeter en alvast de nodige formulieren invullen wel! Deze week maakten we kennis met Duck, een knuffelkont van tien jaar oud.

Duck is een Mechelse herder. Hij verblijft al sinds begin dit jaar in het asiel. Zijn baasje stond hem en vijf andere honden af omdat hij niet meer voor ze kon voor zorgen. "Er is voor hem nog helemaal geen interesse geweest", vertelt medewerkster Gaëlle Pannecoucke (22) spijtig. "Hij heeft dan ook zijn ras en leeftijd tegen. Het is nochtans een ongelofelijke knuffelkont. Hij doet niks liever dan bij je zijn en geaaid worden. Het is een echte allemansvriend. Zelfs tijdens het wandelen hoef je maar je hand uit te steken en hij komt zich tegen je been vleien."

Bovendien kan Duck het goed vinden met andere honden. Zelfs kinderen zijn geen probleem. "Al zijn hele jonge kindjes geen goed idee. Die loopt hij in zijn enthousiasme zo omver", lacht Gaëlle. "Hij is nog kerngezond, op een paar ouderdomskwaaltjes na, en vindt niet al te lange wandelingen geweldig. Vanwege zijn leeftijd is hij niet gecastreerd. Enkel een huishouden met katten is niet geschikt voor hem."

(AN)

Nood aan een nieuw knuffelmaatje? Neem dan contact op met dierenasiel De Leiestreek of stuur een mailtje naar warm@kw.be. Opgelet, een bezoek aan het asiel is niet mogelijk!

Bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem kan er geen hond (of kat) meer bij. De dieren bezoeken kan daar voorlopig niet, maar verliefd worden op een viervoeter en alvast de nodige formulieren invullen wel! Deze week maakten we kennis met Duck, een knuffelkont van tien jaar oud. Duck is een Mechelse herder. Hij verblijft al sinds begin dit jaar in het asiel. Zijn baasje stond hem en vijf andere honden af omdat hij niet meer voor ze kon voor zorgen. "Er is voor hem nog helemaal geen interesse geweest", vertelt medewerkster Gaëlle Pannecoucke (22) spijtig. "Hij heeft dan ook zijn ras en leeftijd tegen. Het is nochtans een ongelofelijke knuffelkont. Hij doet niks liever dan bij je zijn en geaaid worden. Het is een echte allemansvriend. Zelfs tijdens het wandelen hoef je maar je hand uit te steken en hij komt zich tegen je been vleien." Bovendien kan Duck het goed vinden met andere honden. Zelfs kinderen zijn geen probleem. "Al zijn hele jonge kindjes geen goed idee. Die loopt hij in zijn enthousiasme zo omver", lacht Gaëlle. "Hij is nog kerngezond, op een paar ouderdomskwaaltjes na, en vindt niet al te lange wandelingen geweldig. Vanwege zijn leeftijd is hij niet gecastreerd. Enkel een huishouden met katten is niet geschikt voor hem." (AN)Nood aan een nieuw knuffelmaatje? Neem dan contact op met dierenasiel De Leiestreek of stuur een mailtje naar warm@kw.be. Opgelet, een bezoek aan het asiel is niet mogelijk!