Dubbel feest in Taverne d’Oude Timmerie in Zonnebeke

Uitbaatster Nele Vanlerberghe en moeder Nicole Malengier. © (foto ZB)
Redactie KW

De zaak bestaat immers 25 jaar en uitbaatster Nele Vanlerberghe blaast 45 kaarsjes uit.

Het begon allemaal met de goed beklante boeken- en krantenwinkel Lipstick.

“Tijdens de Zonnebatjes werd in de garage van de winkel soms café gehouden en dat was telkens wel succesvol. Dat bracht mijn moeder, Nicole Malengier, 25 jaar geleden op het idee van de garage een taverne te maken. Omdat er zich vroeger een schrijnwerkerij bevond, was de naam ‘d Oude Timmerie een logische keuze”, vertelt Nele.

Zo werd het een krantenwinkel en een café ernaast. Dat leek een goede combinatie want wie een krant kwam halen, sprong ook even binnen in het café. Dat was vooral op donderdag zo als de Weekbode en het Wekelijks Nieuws uitkwamen.”

Twee uitbreidingen

Later verhuisde de Lipstick met zus Veerle naar de Ieperstraat en dat bracht een verruiming van de taverne mee. “De uitbreiding opende meer mogelijkheden en moeder Nicole verdeelde haar tijd tussen de krantenwinkel en de taverne”, lacht Nele.

De voorbije 25 jaar is er natuurlijk veel veranderd. Naast de eerste uitbreiding met zaal kwam er een tweede uitbreiding met het huis ernaast en ook een groot terras en ruime tuin. Er kwam ook een foodtruck bij maar dan zonder food maar wel met drank.”

Van bij de start is de Timmerie een goedbeklante zaak waar jong en minder jong elkaar ontmoeten. D’Oude Timmerie is de thuishaven van een kaartclub, biljartclub, spaarkas, WTC Zonnebeke, Zonnebeeks Amateur Theater en het is er ook het supporterslokaal van Eli Yserbyt en Jolien Verschueren. Tal van aantrekkelijke promoties zorgen voor ambiance zoals goedkopere pintjes bij wedstrijden van Club Brugge, een bier van de maand en tal van andere activiteiten, optreden, verrassingsreis… Je kan er terecht voor eender welke gelegenheid zoals familie -, verjaardags-, bedrijfs- of tuinfeestjes.

Dit jaar vier ik mijn 45ste verjaardag”, zegt Nele. “En precies 25 jaar geleden ging ik van start in d’ Oude Timmerie. Dit kon ik toch niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Heel het jaar door zullen er diverse activiteiten zijn zoals optredens, een quiz en kaartingen.” (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier