DrumSpirit uit Dadizele organiseert benefiet om deelname WK in Amerika te bekostigen

In april 2020 neemt het Dadizeelse percussie-ensemble DrumSpirit deel aan het indoor wereldkampioenschap percussie in de Verenigde Staten. Een 45-tal leden zal er de Dadizeelse eer verdedigen. Om die verre reis te bekostigen, organiseert DrumSpirit op zaterdag 26 oktober een benefiet helemaal in het teken van Amerika.

© ©2019 Jan STRAGIER

Enkele jaren nadat het Dadizeelse percussie-ensemble DrumSpirit al tot twee keer toe deelnam aan het prestigieuze tornooi in de Verenigde Staten, zullen de muzikanten in april 2020 opnieuw aanwezig zijn op het indoor wereldkampioenschap percussie. “In vergelijking met enkele jaren geleden is dat tornooi nog belangrijker geworden. Een ganse week lang zullen honderden groepen optreden in sporthallen in de ganse regio”, blikt Giovanni Maes van DrumSpirit nu al vooruit. De Verenigde Staten zijn momenteel het mekka van de percussiewereld. Veel buitenlandse groepen zullen volgend jaar niet deelnemen in de Verenigde Staten. “Voor ons is het al een grote uitdaging om er aanwezig te zijn. Enkele jaren geleden trokken we met veel ervaren muzikanten naar het tornooi. Inmiddels zijn er verschillende van hen gestopt en sloten veel jonge, enthousiaste muzikanten bij ons aan. Zij zullen op een dergelijk evenement echt wel enorm veel ervaring kunnen opdoen. We zullen op de toppen van onze tenen moeten staan, maar ik ben er zeker van dat we er opnieuw het beste van onszelf zullen geven.” Giovanni beseft maar al te goed dat de leden van DrumSpirit nog veel te leren hebben. Wekelijks komt het percussie-ensemble samen in de polyvalente loods om te repeteren. “Vooral op technisch gebied zijn die Amerikaanse muzikanten nog beter. In de Verenigde Staten beschikt men over veel meer mogelijkheden dan hier.”

Nog drukke agenda

De Dadizeelse muzikanten kijken nu al reikhalzend uit naar hun Amerikaans avontuur. “Voor DrumSpirit wordt het tornooi het hoogtepunt van het jaar.” Ondertussen blijven de muzikanten natuurlijk nog gefocust op de vele optredens die ze nog op de agenda hebben staan. “Het is nu al een tijdje geleden, maar zelfs nu hebben we nog het gevoel dat we de vruchten plukken van onze deelname aan het televisieprogramma ‘Belgium’s Got Talent’. Door de drukke agenda moesten we zelfs al enkele mensen teleurstellen.” Bij Drumspirit beseft men ook dat de werking van de vereniging na het Amerikaanse avontuur gewoon verder gaat.

De mogelijkheid bestaat dat we volgend jaar zelfs uitgenodigd worden in Japan

“We zijn echter niet bang om plotseling in een zwart gat te vallen. Het is zelfs niet onmogelijk dat we volgend jaar nog uitgenodigd worden in Japan.” Enkele instrumentensponsors van DrumSpirit spelen met het idee om DrumSpirit te inviteren om hun instrumenten te promoten. “Het is echter nog totaal niet zeker of dit alles door zal gaan. We zien wel wat er op ons af komt.”

wow-gevoel

Volgend jaar vliegen zo’n 45 leden naar de Verenigde Staten om deel te nemen aan het tornooi. “Aan dat reisje hangt natuurlijk een kostenplaatje. We hebben zelfs de indruk dat alles nog veel meer kost dan enkele jaren geleden”, aldus Giovanni. Om de ‘American Dream’ te bekostigen organiseert de Dadizeelse vereniging op zaterdag 26 oktober een benefiet in de polyvalente loods langs de Nijverheidslaan. “We organiseren een soort van fuif in het teken van Amerika. We kiezen voor een speciaal concept en hopen dat we onze bezoekers bij aankomst een wow-gevoel kunnen geven.” Tijdens het evenement, dat om 19 uur start, worden Amerikaanse snacks geserveerd. “Het is de bedoeling dat we zowel jong als oud bereiken. Er komen verschillende dj’s over de vloer, maar we beginnen bijvoorbeeld met een initiatie line-dance.” Tickets voor de benefiet zijn verkrijgbaar via de leden van DrumSpirit en via de website van de vereniging. Een ticket kost vijf euro in voorverkoop, aan de deur betaal je een euro meer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.