Druktebarometer toont ook in krokusvakantie rustigste plekken aan kust

De krokusvakantie is voor de Kust een opsteker. Toch wil de toeristische sector te drukke momenten vermijden. Er wordt opnieuw aangeraden om de druktebarometer te raadplegen.

“De toeristische sector is goed voorbereid om de gasten een fijn vakantiegevoel te bezorgen”, zegt het provinciaal toerismebedrijf Westtoer. “De druktebarometer op de website van de Kust brengt een overzicht van huidige situatie in de badplaatsen en toont waar het rustig is aan zee. De website vermeldt ook activiteiten aan zee die in het komend weekend interessant zijn. Een meerdaags verblijf biedt alvast meer mogelijkheden om echt te genieten aan en van de Kust.

“Spreiding in tijd en ruimte geldt eveneens voor de krokusvakantie”, zegt Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD), gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. “Mensen moeten zich veilig voelen. Onze gezondheid is een topprioriteit. We blijven de vakantiegangers goed informeren op welk moment en op welke plaats ze optimaal van de kustsfeer kunnen genieten. We zijn hoopvol dat de volgende vakantieperiodes in betere omstandigheden kunnen plaatsvinden.”

Westtoer en de kustgemeenten raden bezoekers aan om zich vooraf goed te informeren over de geldende maatregelen en over de initiatieven van de ondernemers en de badplaatsen. Dit kan via de toeristische website van de Kust en via de gemeentelijke websites.

Alle info: www.dekust.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.