De druktebarometer van de kust geeft momenteel code geel aan voor de zone rond de Kerkstraat en de King Beach in Blankenberge. Ook delen van Knokke-Heist, De Haan, Koksijde en het strand van Oostende kleuren geel. Daar is het momenteel 'druk'.

In het centrum van De Panne staat de barometer op 'zeer druk'. De drukte heeft volgens de burgemeester van De Panne vooral te maken met de zaterdagmarkt. Daarom werd het aantal kramen beperkt en is er meer ruimte voorzien tussen de kramen. Bovendien moeten alle aanwezigen een mondmasker dragen. "De drukte zal zich na de middag verplaatsen richting Zeelaan en Zeedijk. Ook daar zijn de nodige maatregelen genomen", klinkt het. Op de Leopold I-laan is code geel van kracht en is het er 'druk'.

Op de andere badplaatsen is de kleurencode nog steeds donkergroen, wat 'rustig' betekent. Bij Bredene, Oostende, Middelkerke, Wenduine, Oostduinkerke kleuren er delen lichtgroen. Dat duidt erop dat het 'gezellig' is.

Ook plannen om naar de kust te gaan? Raadpleeg dan zeker de druktebarometer op www.dekust.be voor vertrek. Elke 15 minuten wordt de kaart geüpdatet.

(LM)

De druktebarometer van de kust geeft momenteel code geel aan voor de zone rond de Kerkstraat en de King Beach in Blankenberge. Ook delen van Knokke-Heist, De Haan, Koksijde en het strand van Oostende kleuren geel. Daar is het momenteel 'druk'. In het centrum van De Panne staat de barometer op 'zeer druk'. De drukte heeft volgens de burgemeester van De Panne vooral te maken met de zaterdagmarkt. Daarom werd het aantal kramen beperkt en is er meer ruimte voorzien tussen de kramen. Bovendien moeten alle aanwezigen een mondmasker dragen. "De drukte zal zich na de middag verplaatsen richting Zeelaan en Zeedijk. Ook daar zijn de nodige maatregelen genomen", klinkt het. Op de Leopold I-laan is code geel van kracht en is het er 'druk'. Op de andere badplaatsen is de kleurencode nog steeds donkergroen, wat 'rustig' betekent. Bij Bredene, Oostende, Middelkerke, Wenduine, Oostduinkerke kleuren er delen lichtgroen. Dat duidt erop dat het 'gezellig' is. (LM)