Druktebarometer kleurt geel in verschillende badplaatsen, oranje in De Panne

In het centrum van De Panne is het moment code oranje, aan de dijk en het strand is code geel van kracht. © belga
Redactie KW

Het verlengde weekend is begonnen en voor vele (dagjes)toeristen is dit het moment om naar de kust te trekken.

De druktebarometer van de kust geeft momenteel code geel aan voor de zone rond de Kerkstraat en de King Beach in Blankenberge. Ook delen van Knokke-Heist, De Haan, Koksijde en het strand van Oostende kleuren geel. Daar is het momenteel ‘druk’.

In het centrum van De Panne staat de barometer op ‘zeer druk’. De drukte heeft volgens de burgemeester van De Panne vooral te maken met de zaterdagmarkt. Daarom werd het aantal kramen beperkt en is er meer ruimte voorzien tussen de kramen. Bovendien moeten alle aanwezigen een mondmasker dragen. “De drukte zal zich na de middag verplaatsen richting Zeelaan en Zeedijk. Ook daar zijn de nodige maatregelen genomen”, klinkt het. Op de Leopold I-laan is code geel van kracht en is het er ‘druk’.

Op de andere badplaatsen is de kleurencode nog steeds donkergroen, wat ‘rustig’ betekent. Bij Bredene, Oostende, Middelkerke, Wenduine, Oostduinkerke kleuren er delen lichtgroen. Dat duidt erop dat het ‘gezellig’ is.

Ook plannen om naar de kust te gaan? Raadpleeg dan zeker de druktebarometer op www.dekust.be voor vertrek. Elke 15 minuten wordt de kaart geüpdatet.

(LM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten