Drukke tijden voor dierenreddingsteam van brandweerzone Westhoek

Het team van Veurne in actie bij het redden van een reebok. © JTV
Redactie KW

Het speciaal getrainde dierenreddingsteam van de brandweerzone Westhoek, een gespecialiseerd team van de brandweer van Veurne, is de laatste twee weken een viertal keer uitgerukt om dieren in nood uit hun hachelijke positie te redden.

Er werden zelfs reddingen uitgevoerd ver buiten de eigen brandweerzone. Zo rukte het team recent twee keer uit naar Brugge en Damme voor varkens die in de beerput onder hun stal waren terechtgekomen. In de Versevaartdijk in Damme, waar negen varkens van rond de 100 kilo in de aal zaten, werd zelfs het korps van Diksmuide ter versterking opgeroepen.

Het korps van Veurne beschikt over een ingerichte container met speciaal reddingsmateriaal voor alle soorten reddingen. Slangen, paarden, runderen, schapen en onlangs een reebok werden met het aanwezige materiaal uit hun netelige positie bevrijd of gevangen.

Het voorbije weekend werd nog een aangereden reebok, die na de botsing in een diepe gracht was gesukkeld, door het team uit een gracht bevrijd. Het dier werd voor controle naar een veearts overgebracht.

(JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier