Drukke paasvakantie voor Stad Roeselare

Redactie KW

De paasvakantie is nu echt van start. Opnieuw niet helemaal zoals we gewoon zijn. Zo zit reizen naar het buitenland er nog niet in en moeten we ons nog steeds houden aan de coronamaatregelen. Daardoor staan er in Roeselare enkele evenementen op de planning.

Van zaterdag 3 april tot en met zondag 18 april kan je in Roeselare deelnemen aan een paaszoektocht. Het doel is om de paashaas te helpen om zich klaar te maken voor de grote paaseierentocht met zijn mand. Om de zoektocht tot een goed einde te brengen, moet je de route volgen en naar de paashaas luisteren.

Tik Tok Lentetour

Voor wie meer voelt voor dansen en muziek, is er de Tik Tok Lentetour. Tot eind mei word je op 9 locaties uitgedaagd door TikTok-ster Lana Verkest.

De ontsnappingskoning van KOERS

KOERS daagt ook de tieners tussen 10 en 14 jaar uit. Tijdens de escape game ‘De ontsnappingskoning van KOERS’ wordt duidelijk wie kan doorzetten als een echte Flandrien en de raadsels kan oplossen met cijfercodes, schatkisten en berichten.

Nog veel meer!

Daarnaast organiseert Roeselare ook nog Wandellust #VANRSL. Zo wil de stad haar inwoners aan het wandelen krijgen. In Ter Posterie loopt de tentoonstelling ‘Daisies by night’ van onder andere kunstenares Maaike Leyn nog tot en met zondag 18 maart. Kinderen van 3 tot 9 jaar kunnen ook meedoen aan de doe-tocht ‘De reuzen van de weg’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.