https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Drukbijgewoonde kroegentocht in Izegem is succes

© Frank Meurisse
Redactie KW

Tot 900 mensen bezochten gisterenavond en vanmorgen vroeg één of meerdere van de negen cafés die deelnamen aan de jaarlijkse kroegentocht. “Een stuk meer dan de 500 van vorig jaar”, klinkt Bjorn Olivier van de organisatie De Leutvrienden heel tevreden.

Het is het tweede jaar dat de kroegentocht niet meer onder de vleugels van voetbalploeg Koffie Moeders Droom plaatsvindt. Toch telt de organisatie nog heel wat leden uit het vorige bestuur waardoor de overgang naadloos verliep. “Het enige waar we geen controle over hebben is de voorverkoop. Die zakt als een pudding in elkaar. Mensen wachten tot het allerlaatste moment om een ticket in voorverkoop te bemachtigen of komen gewoon de avond zelf langs.”

En inderdaad: het was de hele avond behoorlijk druk aan de verkoopschalet op de Korenmarkt. “Uiteindelijk klokten we af op bijna 900 bezoekers. Daar zijn we héél tevreden over”, aldus Bjorn Olivier. “We ontvingen positieve reacties van zowel publiek als deelnemende groepen. Eén van de groepen speelde zelfs tot lang na het vooropgestelde uur door. Dit zegt toch alles?”

Elfde Gebod

In totaal negen cafés namen deel aan de kroegentocht. Nieuw was dit keer het Elfde Gebod. Dit café ligt eigenlijk wat buiten het traject. “Dit is iets waar we in de toekomst nog willen aan werken, om in die buurt ook nog wat deelnemers warm te maken voor de kroegentocht”, besluit Bjorn Olivier.

(MI-foto Frank)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten