Druk in Oostendse winkelstraten, maar binnen de perken

Het was druk in de Oostendse winkelstraten, maar alles bleef gelukkig binnen de perken. © foto JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Oostende was het zaterdag behoorlijk druk. Shoppers deden er nog snel hun laatste inkopen alvorens de winkels voor minstens een maand de deuren sluiten. “Men moest veel sneller ingegrepen hebben”, klinkt het bij heel wat shoppers. Ook zondag zijn de winkels in Oostende nog open.

Vanaf zondag gaat ons land opnieuw in lockdown. De winkels gaan daarbij voor minstens een maand dicht. Heel wat shoppers besloten om nog een laatste keer te gaan winkelen. Mensen hebben begrip voor de sluiting, maar die komt volgens de meeste mensen veel te laat.

In de Oostendse Kapellestraat treffen we K.P (49) en H.D. (48) uit Gooik. Het koppel had al langer een weekend gepland naar hun tweede verblijf in Oostende. “Ik ben huisdokter en zag al langer dat de cijfers de verkeerde kant opgingen”, vertelt de man van het koppel. “Men moest veel sneller ingegrepen hebben. Maar goed, de cijfers zijn wat ze zijn. Nu is het tijd voor actie als we het virus willen indijken.”

Het koppel doet nog snel wat inkopen, alvorens morgen terug naar huis te vertrekken. “We wilden nog snel wat inkopen mee grabbelen, maar alles verloopt eigenlijk op een coronaveilige manier. Je merkt dat mensen ondertussen al gewoon zijn aan de standaard maatregelen zoals handen ontsmetten, het mondmasker, enzovoort. Maar toch proberen we de drukste winkels te mijden”, klinkt het.

Politie houdt oogje in het zeil

Joy Dusbaba (35) van kledingzaak Menz in de Jozef II-straat is een van de winkeliers die zondag zijn deuren moet sluiten. “Het is geen gemakkelijk jaar geweest”, zucht hij. “We hebben een winkel met kinderkledij en een winkel met mannenkledij. Gelukkig hebben we ook een webshop waar mensen op kunnen bestellen”, aldus de winkelier.

“Daarnaast mogen we nu ook mensen kledij laten afhalen in de winkel, in tegenstelling tot de vorige lockdown. Dan mocht dat niet. Of we voor Nieuwjaar nog zullen mogen openen? Daar hoopt iedereen op, maar de vrees is groot dat we toch pas na de feestdagen opnieuw zullen mogen openen”, is Joy niet zo optimistisch gestemd.

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) vroeg de politie om verscherpt toezicht te houden. “Het was zaterdag druk in Oostende, maar het bleef binnen de perken. De politie houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Ik heb ze gevraagd om te handhaven indien de maatregelen niet gerespecteerd worden. In de binnenstad moet men ten alle tijden een mondmasker dragen”, vertelt de burgemeester.

“We merken dat mensen zich ook aan die regels houden. Zondag komt nog een dag. In Oostende zijn alle winkels op zondag open en ook vandaag zal de politie dus verscherpt toezien. Indien het nodig blijkt zal de politie ingrijpen”, aldus Tommelein.

(JRO/ foto JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten