De toeschouwers - vooral veel gezinnen met kinderen - lieten zich niet afschrikken door wat dreigende wolken. Er stonden dichte drommen mensen in het stadscentrum. En kijk: sporadisch werden ze beloond met een streepje zon. En met prachtige groepen, weliswaar hoofdzakelijk uit andere carnavalsoorden aangetrokken. De plaatselijke inbreng was heel beperkt.

Strike klopt KM voor prijs van de jury

Onder die schaarse Torhoutse groepen met praalwagen vielen vooral de vreemde vogels van vzw Strike op. De kleurrijke outfit van de gevederde vrienden was meteen goed voor de eerste prijs vanwege de jury. Strike klopte nipt KM Torhout. De voetbalvereniging had het dit keer in de wereld van de clowns gezocht. Derde werd 't Experiment in legertenue - met zowaar een tank die confetti afvuurde.

Ook het publiek mocht stemmen - via Facebook - en dit niet enkel op de Torhoutse deelnemers. De hoofdprijs ging naar Club Bizarre uit Knokke-Heist, de groep die met 'Atlantis' een prachtige en erg lange praalwagencombinatie opvoerde. Tweede werden De Lekkerbekken uit Zwankendamme met 'Kermis' en derde De Orde van de Pret uit Lissewege met 'Poppy Pret'.

Mondmaskertjes en handjes schudden

Met amper 25 praalwagens leek de stoet op voorhand een karige bedoening te zullen worden, maar de keuze van de monumentale en oogstrelende wagens bewees dat kwaliteit primeert op kwantiteit. Geen gemopper vanuit het publiek over het spektakel. Integendeel, zowat iedereen sprak zich lovend uit. En het coronavirus? Enkele leden van KLJ Lichtervelde pikten op de actualiteit in en liepen in witte pakken en met mondmaskertjes tussen de praalwagens. Zonder handjes te schudden uiteraard.

Dat handjes schudden hadden de politici misschien ook moeten laten, maar er is de aard van het beestje natuurlijk. Burgemeester en schepenen hadden zich overigens in het flowerpowerthema verkleed en liepen als herboren hippies mee in de stoet. Helemaal vooraan, net na de twee reuzen Sissen en Mance. Ook die waren er weer bij, nadat ze vorig jaar, na het afblazen van de stoet door de felle rukwinden, van een sabbatjaar hadden genoten.

Aan het eind van de stoet werd op de Markt naar traditie Pier Sparre verbrand.

De toeschouwers - vooral veel gezinnen met kinderen - lieten zich niet afschrikken door wat dreigende wolken. Er stonden dichte drommen mensen in het stadscentrum. En kijk: sporadisch werden ze beloond met een streepje zon. En met prachtige groepen, weliswaar hoofdzakelijk uit andere carnavalsoorden aangetrokken. De plaatselijke inbreng was heel beperkt.Onder die schaarse Torhoutse groepen met praalwagen vielen vooral de vreemde vogels van vzw Strike op. De kleurrijke outfit van de gevederde vrienden was meteen goed voor de eerste prijs vanwege de jury. Strike klopte nipt KM Torhout. De voetbalvereniging had het dit keer in de wereld van de clowns gezocht. Derde werd 't Experiment in legertenue - met zowaar een tank die confetti afvuurde.Ook het publiek mocht stemmen - via Facebook - en dit niet enkel op de Torhoutse deelnemers. De hoofdprijs ging naar Club Bizarre uit Knokke-Heist, de groep die met 'Atlantis' een prachtige en erg lange praalwagencombinatie opvoerde. Tweede werden De Lekkerbekken uit Zwankendamme met 'Kermis' en derde De Orde van de Pret uit Lissewege met 'Poppy Pret'.Met amper 25 praalwagens leek de stoet op voorhand een karige bedoening te zullen worden, maar de keuze van de monumentale en oogstrelende wagens bewees dat kwaliteit primeert op kwantiteit. Geen gemopper vanuit het publiek over het spektakel. Integendeel, zowat iedereen sprak zich lovend uit. En het coronavirus? Enkele leden van KLJ Lichtervelde pikten op de actualiteit in en liepen in witte pakken en met mondmaskertjes tussen de praalwagens. Zonder handjes te schudden uiteraard.Dat handjes schudden hadden de politici misschien ook moeten laten, maar er is de aard van het beestje natuurlijk. Burgemeester en schepenen hadden zich overigens in het flowerpowerthema verkleed en liepen als herboren hippies mee in de stoet. Helemaal vooraan, net na de twee reuzen Sissen en Mance. Ook die waren er weer bij, nadat ze vorig jaar, na het afblazen van de stoet door de felle rukwinden, van een sabbatjaar hadden genoten.Aan het eind van de stoet werd op de Markt naar traditie Pier Sparre verbrand.