Dronken Torhoutenaar verwondt drie agenten na wilde achtervolging

Redactie KW

Zondagavond maakte een jonge, dronken Torhoutenaar het agenten van politiezone Kouter bijzonder lastig.

Een patrouille van de politiezone Kouter zag iets voor 19 uur in de Industrielaan een auto zonder nummerplaten rondrijden. Toen ze de chauffeur gebaarden dat hij zijn auto aan de kant moest zetten, drukte hij het gaspedaal in en reed weg van de ploeg. De agenten zetten met zwaailichten en sirene de achtervolging in doorheen het centrum van Torhout en er kwam nog een tweede patrouille om bijstand te verlenen.

Uiteindelijk kon de wagen klemgereden worden in de Zwanestraat, in de buurt van de Markt. De bestuurder, een man van 25 jaar uit Torhout, weigerde uit te stappen en weigerde alle medewerking. Hij kon uiteindelijk toch overmeesterd worden en werd overgebracht naar het politiekantoor.

Hij was onder invloed van alcohol. Zijn wagen bleek niet ingeschreven en niet verzekerd te zijn. Het parket werd verwittigd en het rijbewijs van de man werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. De agressieveling, die twee inspecteurs en een hoofdinspecteur verwondde tijdens de arrestatie, mag zich aan processen-verbaal verwachten voor sturen onder invloed, met een niet verzekerd voertuig, maar ook voor ongewapende weerspannigheid en geweld tegen politieambtenaren.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier