Dronken bestuurder die ongeval veroorzaakte in Torhout niet voor onderzoeksrechter

Dinsdagmorgen werd er afscheid genomen van Laurent in de kerk in Staden. © Repro BF
Redactie KW

In de Stadense parochiekerk Sint-Jan-Baptist werd dinsdagmorgen afscheid genomen van Laurent Vermeersch. Hij stierf op 22 mei bij een ongeval in Torhout. De dronken bestuurder uit Menen zal niet voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

De 65-jarige Stadenaar Laurent Vermeersch kwam vorige week om het leven na een frontale botsing in de Oostendestraat in Torhout. De 44-jarige Wim B., die gedronken had, knalde met zijn bestelwagen tegen de auto waarmee Laurent Vermeersch, zijn echtgenote en een bevriend echtpaar uit Werken vervoerde. Laurent overleefde klap niet.

Dinsdagmorgen werd er afscheid genomen van Laurent in de kerk in Staden. Heel wat volk woonde de plechtigheid bij. Tijdens de homilie namen zijn dochters Hanne en Ine het woord. “Het is zo moeilijk om hier te staan. Je zou honderd jaar worden. Hoe kan het dat jij die altijd zo voorzichtig op de baan was op die manier om het leven komt.”

Rots in de branding

De dochters beschreven hun papa als een goede vader en een goede opa voor de jonge kleinkinderen. “Je was onze rots in de branding. Mama en jij vulden elkaar zo goed aan.”

Ook op het gebedsprentje staan mooie woorden over het slachtoffer te lezen. “We zijn zo dankbaar voor de ontelbaar vele prachtige herinneringen. Je zal er altijd bijzijn in onze gedachten en in ons hart. Dag lieve papa. We zien je zo graag.”

(BF)

Aanrijder niet aangehouden

De 44-jarige man uit Menen die vorige week een dodelijk ongeval veroorzaakte in Torhout, zal niet voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Wim B. zal zich uiteraard later wel nog voor de politierechtbank moetenverantwoorden.

Het ongeval gebeurde in de nacht van 21 op 22 mei even na 1 uur op de Oostendestraat. Wim B. reed er met een bestelwagen in de richting van Oostende toen hij in de bocht aan het kasteel van Wijnendale de controle over het stuur verloor. De man uit Menen reed door de middenberm en kwam in botsing met een wagen die in de richting van Torhout reed. De 64-jarige bestuurder uit Staden liet hierbij het leven. Twee passagiers werden met levensbedreigende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ook Wim B. zelf verkeerde een tijdje in kritieke toestand. Daardoor kon het alcoholgehalte in zijn bloed niet onderzocht worden. Het staat wel vast dat de aanrijder op het moment van de crash een rijverbod aan zijn laars lapte.

Wim B. werd in totaal al 41 keer veroordeeld door de politierechtbank. Op het moment van het ongeval was de beklaagde amper enkele dagen op vrije voeten. In het verleden liep hij ook al correctionele veroordelingen op voor onder andere diefstal, afzetterij, oplichting, faillissementsmisdrijven, drugs en ongedekte cheques. Recent vorderde het OM in Ieper nog eens drie jaar effectieve celstraf voor grootschalig gesjoemel. De Brugse strafrechter veroordeelde hem de dag na het ongeval zelfs nog tot zes maanden effectieve celstraf voor sociale inbreuken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier