Dronkelap mag niet meer op café na valse bommelding op Brugse Markt

De jongeman die in maart vorig jaar in zwaar beschonken toestand beweerde dat de Brugse Markt zou ontploffen, heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 600 euro gekregen.

In de vooravond van zaterdag 7 maart vorig jaar liep bij de noodcentrale 112 een vreemd telefoontje binnen. Een jongeman met een Antwerps accent dreigde ermee dat er binnen de twee uur een bom zou ontploffen op de Brugse Markt. Het plein werd ontruimd, maar een bom werd niet gevonden.

De bommelder, Ashley J. (21) uit Rijkevorsel, kon enkele dagen later al worden geklist. Hij bekende en zat een maand in voorhechtenis. “Mijn clënt was dronken. Het was een wansmakelijke grap, maar het zal niet meer gebeuren“, stelde zijn advocate Mieke Byttebier tijdens de pleidooien. “Hij beseft dat hij zwaar over de schreef ging en drinkt geen alcohol meer.”

De rechter stuurde hem niet terug naar de cel, maar legde hem wel een reeks probatievoorwaarden op. Zo mag J. niet meer op café en moet hij zich laten behandelen voor zijn alcoholprobleem. De vervoermaatschappij De Lijn kreeg een schadevergoeding van 1.140 euro toegekend omdat er op het moment van de ontruiming bussen moesten worden omgeleid.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.