Dromen OverHoop deelt goodiebags uit in Tielt

Eva Feys (psychotherapeut), Frederic Blancke (psychotherapeut) en Hanne Colpaert (orthopedagoog) deelden goodiebags uit.© gf
Eva Feys (psychotherapeut), Frederic Blancke (psychotherapeut) en Hanne Colpaert (orthopedagoog) deelden goodiebags uit.© gf
Redactie KW

Woensdagochtend 19 mei was het therapeutisch centrum Dromen OverHoop op het Hulstplein in Tielt aanwezig om 100 goodiebags uit te delen in het kader van Week van de Groeilamp.

Op zondag 16 mei startte de Week van de Groeilamp, voorheen bekend als Week van de Opvoeding. “Ouders, grootouders, maar ook vele anderen proberen kinderen en jongeren te laten groeien en ontplooien. Dat is een belangrijke opdracht, een proces met topdagen en dagen dat het even niet zo goed lukt. Opvoeden brengt veel twijfels en uiteenlopende emoties met zich mee, die hun invloed hebben op het gezinsleven”, aldus Hanne Colpaert van Dromen OverHoop.

“Binnen Dromen Overhoop begeleiden wij kinderen, jongeren en opvoeders (in de ruime zin van het woord) in dit proces. We geven advies bij opvoedingsproblemen, begeleiden kinderen en jongeren doorheen moeilijke periodes in hun leven, bieden een luisterend en niet oordelend oor voor ouders die even niet meer weten hoe het verder moet. Elke dag opnieuw staan we versteld van het doorzettingsvermogen dat zij aan de dag leggen.”

Vertrouwen op buikgevoel

“De deur van onze praktijk staat steeds – letterlijk – open en vandaag (woensdag 19 mei, red.) kwamen wij naar buiten om op straat goodiebags uit te delen aan ouders, grootouders… Op die manier willen we hen zeggen dat zij het goed doen, vertrouwen mogen hebben in hun buikgevoel en hen bedanken voor al de inspanningen die zij elke dag opnieuw leveren. En wanneer het moeilijk loopt, hopen wij dat ouders hulp durven zoeken. Dat kan via professionele hulp, maar ook in een ondersteunend gesprek met iemand uit hun eigen netwerk. Even de zorgen delen en een schouder om op uit te huilen, kan heel veel betekenen”, besluit de orthopedagoog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten